Grillad luffarstek med majsplättar och rostad ananassalsa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grillad luffarstek med majsplättar och rostad ananassalsa

Den smakrika amerikanska luffarsteken US Beef Top Blade serveras här med en fruktig ananassalsa med chilihetta. Det karibiska grilltemat toppas med de guldgula majsplättarna med jalepeño.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Majsplättar: Finhacka avrunnen jalapeño och persilja.
  2. Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Vispa ner mjölblandningen i ägg- och mjölkblandningen tillsammans med jalapeño och persilja.
  3. Skölj majsen och låt den rinna av. Blanda ner den i smeten.
  4. Stek 12- 16 plättar av smeten (för 4 port) i matfettet 3-4 minuter på varje sida.
  5. Ananassalsa: Skala ananasen och vitlöken. Skär ananasen i tärningar och finhacka vitlöken. Strimla salladslöken fint. Dela, kärna ur och strimla chilin fint.
  6. Stek ananasen tills den får färg i olivoljan. Tillsätt vitlöken och låt den steka med någon minut. Rör ner råsocker och vinäger och låt det koka upp. Blanda ner salladslök och chili i salsan.
  7. Luffarstek: Grilla luffarsteken ca 3 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 58˚C. Krydda med salt och peppar. Skiva köttet.
  8. Servera luffarsteken med majsplättar, ananassalsa och crème fraiche.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd mjölk, crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème friache mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Majsplättar
  • ca 1 1/2 msk inlagd jalapeño
  • 1 kruka persilja
  • 4 ägg
  • 1 1/3 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 förp majskorn (à 340 g)
  • smör eller margarin att steka i
Ananassalsa
  • 1 färsk ananas
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 salladslökar
  • 1 röd chili
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk råsocker
Luffarstek
  • 600 g US Beef luffarstek (Top Blade)
  • flingsalt
  • svartpeppar
Till servering
  • crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3204 kJ / 766 kCal