Grillad luffarstek med majsplättar och rostad ananassalsa

4
0
Grillad luffarstek med majsplättar och rostad ananassalsa

Den smakrika amerikanska luffarsteken US Beef Top Blade serveras här med en fruktig ananassalsa med chilihetta. Det karibiska grilltemat toppas med de guldgula majsplättarna med jalepeño.

Grillad luffarstek med majsplättar och rostad ananassalsa

Ingredienser

4 portioner

Majsplättar

ca 1 1/2 msk inlagd jalapeño
1 kruka persilja
4 ägg
1 1/3 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/2 tsk salt
1 förp majskorn (à 340 g)
smör eller margarin att steka i

Ananassalsa

1 färsk ananas
1 vitlöksklyfta
5 salladslökar
1 röd chili
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk råsocker

Luffarstek

600 g US Beef luffarstek (Top Blade)
flingsalt
svartpeppar

Till servering

crème fraiche

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd mjölk, crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème friache mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3204 KJ / 766 kCal
Fett 33.8 g
Kolhydrater 66.6 g
Protein 46.5 g
Läs mer om näringsvärden