Grillad luffarstek med majsplättar och rostad ananassalsa

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
0
Grillad luffarstek med majsplättar och rostad ananassalsa

Den smakrika amerikanska luffarsteken US Beef Top Blade serveras här med en fruktig ananassalsa med chilihetta. Det karibiska grilltemat toppas med de guldgula majsplättarna med jalepeño.

Grillad luffarstek med majsplättar och rostad ananassalsa

Ingredienser

4 portioner

Majsplättar

ca 1 1/2 msk  inlagd jalapeño
1   kruka persilja
4   ägg
1 1/3 dl  mjölk
3 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
1 1/2 tsk  salt
1   förp majskorn (à 340 g)
smör eller margarin att steka i

Ananassalsa

1   färsk ananas
1   vitlöksklyfta
5   salladslökar
1   röd chili
2 msk  olivolja
1 msk  vitvinsvinäger
1 msk  råsocker

Luffarstek

600 g  US Beef luffarstek (Top Blade)
flingsalt
svartpeppar

Till servering

crème fraiche

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd mjölk, crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème friache mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3204 KJ / 766 kCal
Fett33.8 g
Kolhydrater66.6 g
Protein46.5 g

Testa liknande recept

Grillad ananas med grönt te
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Minipavlova med grillad ananas
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sötsur ananassås
Betyg 2.4 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Ananastarte tatin med lime och kokos
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga