Majsplättar med ljummen tomatvinägrette
Dessa smakrika plättar kommer göras fler gånger efter ikväll tror vi. Med hjälp av äggen binds smeten ihop och ger det där extra krispet i stekpannan. Till dessa serveras kokt ris, tomatvinägrett och en fräsch sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
Plättar
1 förp majskorn (à 340 g)
1 1/2 msk majsstärkelse
1/2 msk bakpulver
2 dl kikärtsmjöl
1/2 tsk chilipeppar
1 tsk salt
svartpeppar
2 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl riven ost
2 msk olja
Tomatvinägrett
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
1 tsk honung eller strösocker
1/2 tsk torkad oregano
1 förp konserverade körsbärstomater (à 390 g)
2 msk rödvinsvinäger
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
2 paprikor
2 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3016 KJ / 721 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater93 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer