Majsfritters med avokadosallad
Majsfritters blir härligt krispiga och färgglada. Majsen som såklart är huvudingrediensen blandas med bland annat kikärtsmjöl, majsstärkelse och kryddor och steks gyllenbruna. Som tillbehör hittar du en krämig avokadosallad, ris och koriander. Smaklig måltid önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2024
Ingredienser
4 portioner
Majsfritters
1 förp majskorn (à 340 g)
1 1/2 msk majsstärkelse
1/2 msk bakpulver
2 dl kikärtsmjöl
1 tsk chilipeppar
1 tsk salt
svartpeppar
1 1/2 dl havrebaserad grädde
3 msk rapsolja
4 port ris
Avokadosallad
1/2 rödlök
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
ca 1/2 röd peppar (chili)
1/2 kruka koriander
2 avokador
1/2 - 1 lime
1 riven vitlöksklyfta
salt
peppar
Till servering
1/2 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2766 KJ / 663 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater81 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fritters gick hem hos dottern o jag gillade smakkombinationen. Lite torrt med riset.
Elin
2024-06-05Jättegott men hade mått bra av en sås.
Jonathan
2024-03-20Jättegoda! Brukar ta mer kryddor i dock, passar till allt!
Julia
2022-09-06