UNDER 30 MIN | Medel

Majsfritters med avokadosallad

Majsfritters blir härligt krispiga och färgglada. Majsen som såklart är huvudingrediensen blandas med bland annat kikärtsmjöl, majsstärkelse och kryddor och steks gyllenbruna. Som tillbehör hittar du en krämig avokadosallad, ris och koriander. Smaklig måltid önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Majsfritters: Häll majsen i en sil och låt den rinna av. Blanda majs, majsstärkelse, bakpulver, kikärtsmjöl och kryddor samt salt och peppar i en bunke. Blanda ner havregrädden och låt smeten vila 10–15 minuter. Smeten kommer att släppa vätska så att den blir kladdig och håller ihop.
  2. Hetta upp en stekpanna med ganska mycket olja (medelhög värme). Klicka i en rågad matsked smet direkt i pannan och stek små tjocka plättar ca 3 minuter på varje sida.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Avokadosallad: Skala löken. Finhacka tomater, rödlök, chili och koriander och lägg i en skål. Skär avokadorna i halvor och gröp ur dem med en sked, skär avokadoköttet i små bitar och tillsätt i salladen. Smaksätt med saft från limen, riven vitlök, salt och peppar.
  5. Till servering: Servera majsfritters med ris och avokadosallad samt extra koriander för den som önskar.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havredryck.

Ingredienser

Portioner: 4
Majsfritters
  • 340 g majskorn
  • 1 1/2 msk majsstärkelse
  • 1/2 msk bakpulver
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 1 1/2 dl havrebaserad grädde
  • 3 msk rapsolja
  • 4 port ris
Avokadosallad
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
  • ca 1/2 röd peppar
  • 1/2 kruka koriander
  • 2 avokador
  • 1/2 lime
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
Till servering
  • 1/2 kruka koriander

Näringsvärde
Per portion

Energi 2766 kJ / 663 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept