Majsplättar med chiligräddfil och avokado
Mättande och smarriga plättar står på kvällens meny. Dessa är gjorda på bland annat majs! Till det serveras grönsaker och en smakrik chiligräddfilssås som tillför lite sting.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2022
Ingredienser
4 portioner
1 burk majskorn (ca à 340 g)
3 ägg
2 dl vetemjöl
3 dl mjölk
150 g riven prästost
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk smör eller olja
Chiligräddfil
1 dl gräddfil
3/4 dl chilisås
1 tsk paprikapulver
2 krm salt
1/2 krm chilipeppar
Grönsaker
2 avokador
1 gurka
1 krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2519 KJ / 602 kCal
Fett38 g
Salt2 g
Kolhydrater40 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket mycket gott!! Nåt av det bästa jag lagat. Smakar så härligt, jättegod smak på allt
Tony
2023-08-14Vi hade 2,5dl matlagningsgrädde och 0,5dl vatten istället för mjölk
Mattias
2022-06-18Skall prova senare i veckan, så jag återkommer.
Inger
2016-02-24