Majsplättar med fetaröra

22
2
Majsplättar med fetaröra

Testa något nytt i form av majsplättar med fetaröra! Du svänger enkelt ihop plättarna genom att blanda majsen med mjöl, mjölk och ägg. Fetaröran adderar en extra sälta till maträtten. Servera sedan tillsammans med en grön och krispig sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2017

Majsplättar med fetaröra

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Plättar

3 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
3 dl
mjölk
2
ägg
340 g
majskorn
2 msk
smör eller margarin

Sallad

1
röd paprika
1/2
cosmopolitansallad
1/2 msk
olivolja
1/2 msk
rödvinsvinäger

Fetaröra

150 g
fetaost
2 dl
matyoghurt
-
peppar

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett, fetaost och matyoghurt utan laktos.

Gör så här

Tips

Smaksätt röran med lite mynta. Spiskummin kan även vara gott i plättarna.

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Matilda

2017-10-23

Denna rätt får tyvärr en stor tumme ner.. inte alls gott!

Camilla

2017-10-12

Konstig kombination. Majsplättarna och fetaost röran får godkänt men riset till känns mest konstigt. Hade hellre haft bacon eller något sånt till. Denna gör vi inte igen.

Näringsvärde per portion

Energi 3121 KJ / 745 kCal
Fett 27 g
Salt 3 g
Kolhydrater 96 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept