Majsplättar med tomatsallad

12
2 Klimatsmart
Majsplättar med tomatsallad

Ett lite roligare recept för dig som vill utöka banken av vegorätter! Plättar som görs på bland annat majs och cannelinibönor, och de serveras ihop med en fräsch sallad gjord på tomater, rödlök, sojabönor och rödvinsvinäger. Mums säger vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2021

Majsplättar med tomatsallad

Ingredienser

4 portioner

Plättar

1
förp kokta vita bönor à 380 g (gärna cannellinibönor)
4 dl
havredryck
2 dl
vetemjöl
1 tsk
salt
1 tsk
spiskummin
4
ägg
1
förp majskorn (à 340 g)
1 tsk
sambal oelek
2 msk
rapsolja

Tomatsallad

350 g
tomater (gärna vildmix)
1
rödlök
250 g
frysta skalade sojabönor
2 tsk
olja
1 tsk
rödvinsvinäger
-
peppar

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Anna

2020-04-26

Smakade inte bra! Jag förstår inte varför spiskummin och sambal olek fanns med i receptet, det passade inte.

Josefine

2020-04-23

Jättegott! Men som alltid med plättar, det tar lång tid att steka 😊

Näringsvärde per portion

Energi 2213 KJ / 527 kCal
Fett 21 g
Salt 2 g
Kolhydrater 55 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept