Majsplättar med tomatsallad
Ett lite roligare recept för dig som vill utöka banken av vegorätter! Plättar som görs på bland annat majs och cannelinibönor, och de serveras ihop med en fräsch sallad gjord på tomater, rödlök, sojabönor och rödvinsvinäger. Mums säger vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2021
Ingredienser
4 portioner
Plättar
1 förp kokta vita bönor à 380 g (gärna cannellinibönor)
4 dl havredryck
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
4 ägg
1 förp majskorn (à 340 g)
1 tsk sambal oelek
2 msk rapsolja
Tomatsallad
350 g tomater (gärna vildmix)
1 rödlök
250 g frysta skalade sojabönor
2 tsk olja
1 tsk rödvinsvinäger
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2213 KJ / 527 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater55 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smakade inte bra! Jag förstår inte varför spiskummin och sambal olek fanns med i receptet, det passade inte.
Anna
2020-04-26Jättegott! Men som alltid med plättar, det tar lång tid att steka 😊
Josefine
2020-04-23