Kryddiga morots- och sesamplättar med fetayoghurt
Morot- och sesamplättar blir smakrika och lite krispiga på ytan. Ät dem tillsammans med en krämig och len fetayoghurt som får sältan från fetaosten och smak från oreganon.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Plättar
500 g morötter
3 ägg
1 dl mjölk
1/2 dl majsstärkelse
1/2 dl sesamfrö
1 tsk salt
2 tsk sambal oelek
2 msk olivolja
Fetayoghurt
1 1/2 dl matyoghurt
150 g fetaost
peppar
1/2 kruka oregano
Tillbehör
150 g salladsärtor
65 g röd mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2554 KJ / 610 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater67 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Haft matkasse i 12 år från olika leverantörer. Detta är ett av de sämsta recepten någonsin. Inget gifter sig, plättarna rinner ut. Trist, torrt o smaklöst. Usch och fy!
Jonas
2021-04-26Hej Jonas! Tack för din kommentar och vad tråkigt att höra att rätten inte föll dig i smaken. Hoppas att du gillar de övriga rätterna i matkassen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-04-27Smaken på plättarna är okej men receptet är konstigt. Det blir som stekta morötter med en ägghinna så äggen rinner ut väldigt mycket. Skulle ha varit mer som biffar istället.
Elizabet
2021-04-17