Kryddiga morots- och sesamplättar med fetayoghurt

5
0
Kryddiga morots- och sesamplättar med fetayoghurt

Morot- och sesamplättar blir smakrika och lite krispiga på ytan. Ät dem tillsammans med en krämig och len fetayoghurt som får sältan från fetaosten och smak från oreganon.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2020

Kryddiga morots- och sesamplättar med fetayoghurt

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Plättar

500 g
morötter
3
ägg
1 dl
mjölk
1/2 dl
majsstärkelse
1/2 dl
sesamfrö
1 tsk
salt
2 tsk
sambal oelek
2 msk
olivolja

Fetayoghurt

1 1/2 dl
matyoghurt
150 g
fetaost
-
peppar
1/2
kruka oregano

Tillbehör

150 g
salladsärtor
65 g
röd mangold

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, yoghurt och fetaost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2554 KJ / 610 kCal
Fett 27 g
Salt 3 g
Kolhydrater 67 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept