Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kryddiga morots- och sesamplättar med fetayoghurt

Morot- och sesamplättar blir smakrika och lite krispiga på ytan. Ät dem tillsammans med en krämig och len fetayoghurt som får sältan från fetaosten och smak från oreganon.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Plättar: Skala och riv morötterna grovt.
  3. Vispa upp äggen med mjölken i en bunke och rör i majsstärkelsen. Blanda ner morötter, sesamfrö, salt och sambal oelek.
  4. Stek plättar i omgångar i olivoljan i en stekpanna.
  5. Yoghurt: Blanda yoghurt med smulad feta, smaka av med peppar. Hacka oreganon och vänd ner.
  6. Tillbehör: Koka salladsärtorna 3 minuter i saltat vatten.
  7. Servera riset med plättar, fetayoghurt, salladsärtor och mangold.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, yoghurt och fetaost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
Plättar
  • 500 g morötter
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl majsstärkelse
  • 1/2 dl sesamfrö
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 msk olivolja
Fetayoghurt
  • 1 1/2 dl matyoghurt
  • 150 g fetaost
  • peppar
  • 1/2 kruka oregano
Tillbehör
  • 150 g salladsärtor
  • 65 g röd mangold
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2554 kJ / 610 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept