Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pumpadip med majstortillas

Läcker pumpadip serverar du här med ostgratinerade majstortillas, ett perfekt tilltugg eller snacks. Dippen på pumpa, röd lök, vitlök och olja är en förträfflig kamrat till de spröda tortillabröden med parmesanost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Pumpadipp: Skala pumpan och kärna ur den, spara pumpafröna. Skär pumpan i bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk av oljan (för 4 port) och strö på lite salt. Skölj pumpafröna i en sil och låt rinna av. Lägg dem på plåten och salta dem. Sätt plåten mitt i ugnen 8-10 minuter tills pumpan blir mjuk.
  3. Mixa pumpan (inte kärnorna) i en matberedare med resten av oljan och skalad vitlök. Skala och hacka rödlöken fint och blanda ner i pumpapurén.
  4. Majstortilla: Blanda äggula, olja och parmesanost. Lägg tortillabröden på plåtar och pensla ostblandningen på bröden, krydda med flingsalt, örtsalt och ev. chilipulver. Sätt in mitt i ugnen ca 4 minuter.
  5. Skär brödet i snittar och servera med pumpadipen som garneras med pumpafröna.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg. Läs noga ingrediensförteckningen på tortillabröden. I övrigt är rätten laktosfri.
Gör glutenfri: byt ev ut tortillabröden mot glutenfritt tunnbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
Pumpadipp
  • ca 500 g matpumpa
  • 1/2 dl majsolja
  • salt
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1/2 rödlök
Majstortilla
  • 1 äggula
  • 2 msk majsolja
  • 2 msk riven parmesanost
  • 5 mjuka majstortillabröd
  • flingsalt
  • örtsalt
  • ev lite chilipulver
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1152 kJ / 275 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer