Arepa con perico – Majsbröd med äggröra och tomat
Fyll de sydamerikanska majsbröden arepas med en krämig äggröra med tomat och karamelliserad lök så har du lagat rätten som på spanska heter arepa con perico.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024
Ingredienser
4 portioner
Arepas
6 dl vatten (OBS! endast 2 1/2 dl vatten om man väljer vetemjöl & majsmjöl, för 4 port)
1/2 tsk salt
5 dl vitt majsmjöl (PAN) eller 2 ½ dl majsmjöl, 2 ½ dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver (för 4 port)
2 msk neutral rapsolja (till utbakning och stekning)
Äggröra
8 ägg
1 gul lök
1 tomat
4 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Till servering
salsa
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2490 KJ / 595 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och smidigt bröd, funkar bra till de flesta olika kötträtterna. Släng på lite god Salas så är du hemma.
Patrik
2024-04-28Tyvärr inte speciellt gott. Arepa-receptet är nog inte helt rätt. Lös smet, fick använda mer mjöl vilket ledde till stenkakor utan smak. Får nog åka till Sydamerika istället!
Therese
2024-04-20Tack Therese för din kommentar! Mängden vatten stämmer om man väljer vitt majsmjöl men om man använder vetemjöl och gult majsmjöl så behövs endast 2,5 dl, vi har nu förtydligat det i receptet. Hoppas du vill prova igen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-04-25