Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Tortillabröd

(90)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Gör dina egna mexikanska tortillabröd med kokta kalla potatisar, majsmjöl och salt. Blanda samman ingredienserna, kavla ut degen och grädda bröden i torr stekpanna.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 10 kokta och kalla potatisar (10 st motsvarar ca 850 g)
  • 2 1/2 dl majsmjöl (även till utbakning)
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv potatisen och arbeta ihop alla ingredienser till en deg.
  2. Dela i 8 delar (för 8 bröd) och kavla ut till tunna bröd (ca 24 cm i diameter) på mjölat bord.
  3. Grädda bröden på medelvärme i torr stekpanna, ca 2 minuter per sida. Låt bröden svalna mellan bakdukar.