Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Enkel

Bruten choklad med pistage och flingor av Västerbottensost

Blandningen mellan sött och salt är en omsjungen kombination som är lätt att tycka om. Här presenteras den i form av len choklad som toppas med grovhackade pistagenötter och Västerbottensost. En mycket god och unik kombination värd att prova.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg riven Västerbottensost på en plåt med bakplatspapper och gratinera i ugn cirka 5 minuter på 225 ˚C tills den får fin färg. Låt svalna och krossa till flingor.
  2. Grovhacka pistagenötterna.
  3. Smält chokladen på svag värme i kastrull. Häll ut den smälta chokladen på bakplåtspapper och toppa med nötter och ost. Avsluta med flingsalt. Låt svalna och bryt sedan i bitar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.

Recept och bild från Västerbottensost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 50 g riven Västerbottensost
  • bakplåtspapper
  • 1 dl skalade pistagenötter
  • 200 g mörk choklad (55 %)
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1967 kJ / 471 kCal