Majspizza med färskost och potatis

Betyg 4.2 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Majspizza med färskost och potatis

Majs är smart vardagsmat. Du hittar den på burk, förkokt och under sensommaren är den färska en riktig delikatess. Delikat är också denna enkla pizza med färskost, kokt potatis, salvia, lagrad ost och mozzarella. Experimentera med det som finns hemma!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Majspizza med färskost och potatis

Ingredienser

4 portioner
2 stora tortillabröd eller 2 runda pizzabottnar
100 g naturell färskost (ev med vitlökssmak)
2 kokta potatisar
kornen från 1 majskolv eller 1 ½ dl frysta eller konserverade majskorn (för 4 port)
16 salviablad
1 dl riven Västerbottensost
2 dl riven mozzarella

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Ätlig, men i övrigt inte i min smak.

    Anette

  • Lite salt behövdes. Gott!

    Sara

  • Hej! Tog detta med en deg för mat paj. Perfekt till stora helger under sommaren. / Henriette

    Henriette

Näringsvärde per portion

Energi1420 KJ / 339 kCal
Fett17 g
Salt1 g
Kolhydrater34 g
Protein12 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Västerbottensostpaj med savoykål
    Betyg 4.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostade betor med Västerbottensost
    Betyg 3.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Brytbröd med kalamataoliver
    Betyg 2.9 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad