Majskyckling med honung och örter

Lägg en hel kyckling och en påse potatis på en plåt så är middagen nästan i hamn. Ett knippe morötter och halverade rödlökar adderar färg och nyttigheter men även sötma och saftighet. Skjutsa in majskycklingen i ugnen. Servera med smaksatt crème fraiche.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Ingredienser
4 portioner
1 hel majskyckling (à ca 1,3 kg)
900 g delikatesspotatis
2 msk olivolja
2 msk honung
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk chiliflakes
2 tsk salt
1 knippe tvättade morötter (1 knippe motsvarar ca 400 g)
1 knippe halverade rödlökar (1 knippe motsvarar ca 300 g)
flingsalt
Till servering
kall örtsås
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, om lämplig örtsås serveras till.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4096 KJ / 997 kCal
Fett49 g
Salt6.09 g
Kolhydrater63 g
Protein68 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gör denna ofta, jättegott!
Jeanette
2023-09-25Favoriträtt hos oss. Brukar göra en varm örtsås till.
Charlotta
2021-09-16Christina. Örtsåsen var jättegod till den här kycklingen. Bra tips.
Agneta
2020-04-24