Majskyckling med honung och örter

25
3
Majskyckling med honung och örter

Lägg en hel kyckling och en påse potatis på en plåt så är middagen nästan i hamn. Ett knippe morötter och halverade rödlökar adderar färg och nyttigheter men även sötma och saftighet. Skjutsa in majskycklingen i ugnen. Servera med smaksatt crème fraiche.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Majskyckling med honung och örter

Ingredienser

4 portioner
1
hel majskyckling (à ca 1,3 kg)
900 g
delikatesspotatis
2 msk
olivolja
2 msk
honung
2
pressade vitlöksklyftor
1 tsk
torkad timjan
1 tsk
torkad rosmarin
1 tsk
chiliflakes
2 tsk
salt
1
knippe tvättade morötter (1 knippe motsvarar ca 400 g)
1
knippe halverade rödlökar (1 knippe motsvarar ca 300 g)
-
flingsalt

Till servering

kall örtsås

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, om lämplig örtsås serveras till.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Agneta

2020-04-24

Christina. Örtsåsen var jättegod till den här kycklingen. Bra tips.

Erika

2018-10-21

Enkel att tillaga och mycket gott! En kall örtsås till rekommenderas.

Christina

2018-05-08

Denna rätt gillade vi! Mums! Enkel rätt som gör sig själv, en supergod örtsås till blir pricken över i:et! • 4 msk majonnäs • 4 dl crème fraiche eller gräddfil • 2 dl hackad persilja, dill och gräslök • 1 msk hackad färsk basilika • 0.25 msk citron, pressad saft • 1 krm salt • 1 krm peppar

Näringsvärde per portion

Energi 4096 KJ / 997 kCal
Fett 49 g
Salt 6.09 g
Kolhydrater 63 g
Protein 68 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept