Majskyckling med honung och örter
Lägg en hel kyckling och en påse potatis på en plåt så är middagen nästan i hamn. Ett knippe morötter och halverade rödlökar adderar färg och nyttigheter men även sötma och saftighet. Skjutsa in majskycklingen i ugnen. Servera med smaksatt crème fraiche.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017
Ingredienser
4 portioner
1 hel majskyckling (à ca 1,3 kg)
900 g delikatesspotatis
2 msk olivolja
2 msk honung
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk chiliflakes
2 tsk salt
1 knippe tvättade morötter (1 knippe motsvarar ca 400 g)
1 knippe halverade rödlökar (1 knippe motsvarar ca 300 g)
flingsalt
Till servering
kall örtsås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3898 KJ / 934 kCal
Fett46 g
Salt4 g
Kolhydrater62 g
Protein64 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Är det verkligen 997 kcal per portion och 49 g fett ??? Låter helt osannolikt..
Pernilla
2024-05-12Hej Pernilla! Vi har nu beräknat receptet igen och uppdaterat det. Troligen var den gamla beräkningen på en annan styckdetalj, nu är det räknat på hel majskyckling, men näringsvärdena skiljer sig inte så mycket åt. I detta recept ringlar man ju även marinaden över kyckling och potatis så då suger ju även potatisen upp marinaden/skyn. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-05-16Gör denna ofta, jättegott!
Jeanette
2023-09-25Favoriträtt hos oss. Brukar göra en varm örtsås till.
Charlotta
2021-09-16