Majskyckling med honung och örter

34
4
Majskyckling med honung och örter

Lägg en hel kyckling och en påse potatis på en plåt så är middagen nästan i hamn. Ett knippe morötter och halverade rödlökar adderar färg och nyttigheter men även sötma och saftighet. Skjutsa in majskycklingen i ugnen. Servera med smaksatt crème fraiche.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Majskyckling med honung och örter

Ingredienser

4 portioner
1 hel majskyckling (à ca 1,3 kg)
900 g delikatesspotatis
2 msk olivolja
2 msk honung
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk chiliflakes
2 tsk salt
1 knippe tvättade morötter (1 knippe motsvarar ca 400 g)
1 knippe halverade rödlökar (1 knippe motsvarar ca 300 g)
flingsalt

Till servering

kall örtsås

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, om lämplig örtsås serveras till.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Charlotta

2021-09-16

Favoriträtt hos oss. Brukar göra en varm örtsås till.

Agneta

2020-04-24

Christina. Örtsåsen var jättegod till den här kycklingen. Bra tips.

Erika

2018-10-21

Enkel att tillaga och mycket gott! En kall örtsås till rekommenderas.

Näringsvärde per portion

Energi 4096 KJ / 997 kCal
Fett 49 g
Salt 6.09 g
Kolhydrater 63 g
Protein 68 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden