Örtmarinerad grillkyckling | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Örtmarinerad grillkyckling

Det är verkligen inte ett dugg svårt att grilla en hel kyckling. Tvärtom är det enkelt och ger ett underbart resultat, inte minst när kycklingen först har fått gosa till sig i en limesyrlig örtmarinad med såväl rosmarin, citrontimjan och salvia.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop ingredienserna till örtmarinaden.
  2. Klipp upp kycklingen längs med ryggbenet. Fläk ut och lägg på ett fat eller i en form. Skeda över marinaden, men spara gärna lite till servering. Marinera minst 1 timme i kylen, gärna längre.
  3. Lägg helst kycklingen i ett halster och grilla över ved som börjat kolna eller i gasol- eller kolgrill. Vänd då och då, så att den inte bränns. Skär ett snitt genom den tjockaste delen och kontrollera att klar köttsaft rinner ut, då är kycklingen klar. 
  4. Pensla på mer av marinaden vid servering. En krämig potatissallad eller fräsch grönsallad är gott till.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor kyckling
Örtmarinad
  • 1/2 dl finhackad färsk rosmarin
  • 1/2 dl finhackad färsk citrontimjan
  • 1/2 dl finhackad färsk salvia
  • finrivet skal och färskpressad juice av 2 lime
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan