Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Rökt kyckling

Rök kyckling själv i din grill. Kycklingen är tänkt som fyllning till baguetter, men den går att äta på många olika sätt. Och den rökta kycklingen får inte bara mycket smak, den får fin färg också!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pressa citronen över kycklingen. Pensla med lönnsirapen, strö över chiliflagorna och salta.
  2. Rök 3–4 timmar strax under 100˚C. Se till att innertemperaturen blir över 70 grader i brösten och över 75 grader i låren.
  3. Skala och skiva löken tunt. Skölj tomaterna och skär i bitar. Dela kycklingen i bitar. 
  4. Servera med löken, tomaterna, gräddfil och chilisås.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil till mjölkfritt alternativ, t ex Alpro Soya Yofu naturell eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Rökningen ger inte bara god smak, kycklingen får fin färg också.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 hel kyckling
  • 1 citron
  • 1 dl lönnsirap
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • salt
Tillbehör
  • 1 gul lök
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 dl gräddfil
  • grön chilisås (färdig på flaska)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1912 kJ / 457 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer