Majskolv i massamancurry med salladslök och tofu
Mumsig och riktigt kryddig är grytan som görs med majs, potatis och lök i en skön massamuncurry sås. Stekt tofu och krispig salladslök lägger du på toppen precis vid servering.
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
600 g potatis
2 msk riven färsk ingefära
4 msk olja
2 tsk mald koriander
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk mald kardemumma
1 tsk mald gurkmeja
1/2 tsk mald muskot
2 tsk spiskummin
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
400 ml kokosgrädde
1 kanelstång
4 färska majskolvar
salt
svartpeppar
1 lime
4 salladslökar
2 förp tofu (à 230 g)
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3176 KJ / 760 kCal
Fett47 g
Salt2 g
Kolhydrater61 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt gott! Perfekt mängd hetta. Men man kan typ dubbla tiden, det tar minst 75-90 minuter 😅 Ett bra tips är också att lägga till (som punkt ett) att börja pressa tofun direkt när man börjar laga maten så att vätskan hinner pressas ut innan den ska stekas ☺️ Tack för bra helgrecept! Kul med veganskt!
Josefine
2023-10-28