Tomat tarte tatin
Tomat som efterrätt? Javisst! Plommontomater spelar huvudrollen i denna tarte tatin, i gott sällskap av råsocker och citron. Gräddas gyllenbruna och serveras med vaniljglass och basilika.
Ingredienser
4 portioner
6 plommontomater
skal och saft av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 2 msk saft)
2 msk smör
4 msk råsocker
250 g färsk smördeg
Till servering
vaniljglass
färsk basilika
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj smördeg gjord på olja. Välj laktosfria produkter av smör och glass.
Gör mjölkproteinfri: välj smördeg gjord på olja. byt ut smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i smördegen i övrigt fri från ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2264 KJ / 541 kCal
Fett34 g
Salt0.3 g
Kolhydrater51 g
Protein7 g
Kommentarer