ÖVER 60 MIN | Medel

Glutenfri smulpaj med rabarber och kardemumma

Glutenfri rabarberpaj är underbart gott till fikat eller som dessert! Denna rabarbersmulpaj görs på en glutenfri smuldeg av smör, socker, havremjöl, mandelmjöl och majsstärkelse som smaksätts med kardemumma. Servera gärna pajen ljummen med grädde eller glass.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10-12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Deg: Nyp ihop smör, socker, havremjöl, mandelmjöl, majsstärkelse och kardemumma till en smulig deg. Tryck ut hälften av degen i en rund pajform (ca 22 cm) och låt degen gå upp på kanten.
  3. Fyllning: Skiva rabarbern i tunna skivor, blanda med socker och majsstärkelse. Lägg rabarbern i pajskalet. Smula över resten av degen. Grädda i mitten av ugnen 35–45 minuter.
  4. Till servering: Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri serveringsalternativ till grädde eller glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett och välj mjölkproteinfri ersättningsalternativ till grädde eller glass.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Näringsvärdet är beräknat utan grädde eller glass och per portion på 10 port.

Ingredienser

Portioner: 10-12
Deg
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 2 dl glutenfritt havremjöl eller mixade glutenfria havregryn
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 1/2 dl majsstärkelse
  • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
Fyllning
  • 500 g rabarber
  • 4 msk strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
Till servering
  • grädde eller vaniljglass

Näringsvärde
Per portion

Energi 1535 kJ / 367 kCal