Glutenfri smulpaj med rabarber och kardemumma
Glutenfri rabarberpaj är underbart gott till fikat eller som dessert! Denna rabarbersmulpaj görs på en glutenfri smuldeg av smör, socker, havremjöl, mandelmjöl och majsstärkelse som smaksätts med kardemumma. Servera gärna pajen ljummen med grädde eller glass.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020
Ingredienser
10-12 portioner
Deg
150 g rumsvarmt smör
1 3/4 dl strösocker
2 dl glutenfritt havremjöl eller mixade glutenfria havregryn
3 dl mandelmjöl
2 1/2 dl majsstärkelse
2 tsk mortlade kardemummakärnor
Fyllning
500 g rabarber
4 msk strösocker
1 msk majsstärkelse
Till servering
grädde eller vaniljglass
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan grädde eller glass och per portion på 10 port.
Energi1535 KJ / 367 kCal
Fett21 g
Salt0.2 g
Kolhydrater39 g
Protein4 g
Kommentarer
Gott
Karin
2022-09-02Det här är den GODASTE rabarberpajen vi har ätit. Och det säger alla som smakar. En riktig hit! Viktigt att använda kardemummakärnor och inte malen, superskillnad och jättegott. Tack!
Kathryn
2022-07-13Går pajen att frysa?
Maria
2022-07-06Hej Maria! Det går bra att frysa in pajen men den är godast som nybakad. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-07-18