Glutenfri smulpaj med rabarber och kardemumma

34
5
Glutenfri smulpaj med rabarber och kardemumma

Glutenfri rabarberpaj är underbart gott till fikat eller som dessert! Denna rabarbersmulpaj görs på en glutenfri smuldeg av smör, socker, havremjöl, mandelmjöl och majsstärkelse som smaksätts med kardemumma. Servera gärna pajen ljummen med grädde eller glass.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Glutenfri smulpaj med rabarber och kardemumma

Ingredienser

10-12

Deg

150 g rumsvarmt smör
1 3/4 dl strösocker
2 dl glutenfritt havremjöl eller mixade glutenfria havregryn
3 dl mandelmjöl
2 1/2 dl majsstärkelse
2 tsk mortlade kardemummakärnor

Fyllning

500 g rabarber
4 msk strösocker
1 msk majsstärkelse

Till servering

grädde eller vaniljglass

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri serveringsalternativ till grädde eller glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett och välj mjölkproteinfri ersättningsalternativ till grädde eller glass.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Näringsvärdet är beräknat utan grädde eller glass och per portion på 10 port.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Margaretha

2021-08-29

Lade till 2 kryddmått salt och bytte en halv deciliter av strösockret mot pärlsocker i pajdegen. 1 msk av sockret i rabarberna byttes till muskovadosocker. Det blev väldigt gott.

Alexandra

2021-06-24

Jättegod paj! Och enkel! Följde tipset från Jacob (se nedan) och det blev ju superbra!

Jacob

2021-06-12

Tips: Smält smöret istället och häll det på mjöl- och kardemummablandningen och rör runt. Lägg till lite salt. Mixa inte havregrynen om du vill ha pajen extra smulig. Och lägg all smuldeg ovanpå rabarbern istället. Snabbt och inte så kladdigt för händerna

Näringsvärde per portion

Energi 1535 KJ / 367 kCal
Fett 21 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 39 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden