Glutenfri smulpaj med rabarber och kardemumma

Betyg 4.5 av 5.
58 personer har röstat
9
Glutenfri smulpaj med rabarber och kardemumma

Glutenfri rabarberpaj är underbart gott till fikat eller som dessert! Denna rabarbersmulpaj görs på en glutenfri smuldeg av smör, socker, havremjöl, mandelmjöl och majsstärkelse som smaksätts med kardemumma. Servera gärna pajen ljummen med grädde eller glass.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Glutenfri smulpaj med rabarber och kardemumma

Ingredienser

10-12 portioner

Deg

150 g rumsvarmt smör
1 3/4 dl strösocker
2 dl glutenfritt havremjöl eller mixade glutenfria havregryn
3 dl mandelmjöl
2 1/2 dl majsstärkelse
2 tsk mortlade kardemummakärnor

Fyllning

500 g rabarber
4 msk strösocker
1 msk majsstärkelse

Till servering

grädde eller vaniljglass

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
58 personer har röstat

Kommentarer

Gott

Karin

2022-09-02

Det här är den GODASTE rabarberpajen vi har ätit. Och det säger alla som smakar. En riktig hit! Viktigt att använda kardemummakärnor och inte malen, superskillnad och jättegott. Tack!

Kathryn

2022-07-13

Går pajen att frysa?

Maria

2022-07-06

Hej Maria! Det går bra att frysa in pajen men den är godast som nybakad. 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-07-18

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan grädde eller glass och per portion på 10 port.
Energi1535 KJ / 367 kCal
Fett21 g
Salt0.2 g
Kolhydrater39 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Knäckig rabarberpaj med ingefära
Betyg 3.3 av 5.
188 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fransk rabarbermarmelad
Betyg 4 av 5.
140 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberparfait med mandelsmul och flädergranité
Betyg 4 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbersnaps
Betyg 4.6 av 5.
83 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarber i huvudrollen
Betyg 2.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rabarbersirap
Betyg 4.5 av 5.
73 personer har röstat
Under 30 min att tillaga