Glutenfri rabarberpaj är underbart gott till fikat eller som dessert! Denna rabarbersmulpaj görs på en glutenfri smuldeg av smör, socker, havremjöl, mandelmjöl och majsstärkelse som smaksätts med kardemumma. Servera gärna pajen ljummen med grädde eller glass.
Ett recept från:
Buffé
nr 5,
2020
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri serveringsalternativ till grädde eller glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett och välj mjölkproteinfri ersättningsalternativ till grädde eller glass.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Näringsvärdet är beräknat utan grädde eller glass och per portion på 10 port.
Kommentarer
Margaretha
2021-08-29Lade till 2 kryddmått salt och bytte en halv deciliter av strösockret mot pärlsocker i pajdegen. 1 msk av sockret i rabarberna byttes till muskovadosocker. Det blev väldigt gott.
Alexandra
2021-06-24Jättegod paj! Och enkel! Följde tipset från Jacob (se nedan) och det blev ju superbra!
Jacob
2021-06-12Tips: Smält smöret istället och häll det på mjöl- och kardemummablandningen och rör runt. Lägg till lite salt. Mixa inte havregrynen om du vill ha pajen extra smulig. Och lägg all smuldeg ovanpå rabarbern istället. Snabbt och inte så kladdigt för händerna