Groddat fröbröd

Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
3
Groddat fröbröd

Ett glutenfritt fröbröd med groddat bovete laddat med energi och nyttigheter. Låt helst brödet vila inlindat
 i en handduk några timmar innan det skärs upp. Då hinner det ”sätta sig” ordentligt och håller ihop bra. Perfekt att skiva, förvara i frysen och rosta efterhand.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Groddat fröbröd

Ingredienser

1 bröd
1 msk fiberhusk
1 dl linfrö
1 dl sesamfrön
2 dl kokande vatten
2 dl havremjöl (+ extra att strö över)
200 g groddat bovete
2 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk salt
1 1/2 dl yoghurt (3%)
1 dl mörk sirap
1 dl rostade pumpakärnor (eller solrosfrön)
1 dl rostade hasselnötter
olja (till formen)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Jag älskar detta recept. Har bakat på svarta sesamfrön varje gång och det ger brödet en mörk, härlig färg!

Magdalena

2023-11-14

Fråga: Enligt receptet ovan står det: Fritt från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Ska receptet ha en växtbaserad yoghurt för att det ska bli laktos och mjölkproteinfritt?

Markus

2022-02-03

Enkelt och gött

Maija

2021-11-07

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på ett helt bröd.
Energi12794 KJ / 3045 kCal
Fett180 g
Salt10.68 g
Kolhydrater209 g
Protein116 g

Testa liknande recept

Mörkt bönbröd med frukt och nötter
Betyg 4.8 av 5.
88 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julbröd i form
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Havre- och lingonlimpa med morot- och solrosfrö
Betyg 3.4 av 5.
85 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fänkålssmoothie med bovete
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfritt bröd med rotselleri
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Flatbread på gröna ärtor
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga