Groddat fröbröd
Ett glutenfritt fröbröd med groddat bovete laddat med energi och nyttigheter. Låt helst brödet vila inlindat i en handduk några timmar innan det skärs upp. Då hinner det ”sätta sig” ordentligt och håller ihop bra. Perfekt att skiva, förvara i frysen och rosta efterhand.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016
Ingredienser
1 bröd
1 msk fiberhusk
1 dl linfrö
1 dl sesamfrön
2 dl kokande vatten
2 dl havremjöl (+ extra att strö över)
200 g groddat bovete
2 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk salt
1 1/2 dl yoghurt (3%)
1 dl mörk sirap
1 dl rostade pumpakärnor (eller solrosfrön)
1 dl rostade hasselnötter
olja (till formen)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på ett helt bröd.
Energi12794 KJ / 3045 kCal
Fett180 g
Salt10.68 g
Kolhydrater209 g
Protein116 g
Kommentarer
Jag älskar detta recept. Har bakat på svarta sesamfrön varje gång och det ger brödet en mörk, härlig färg!
Magdalena
2023-11-14Fråga: Enligt receptet ovan står det: Fritt från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Ska receptet ha en växtbaserad yoghurt för att det ska bli laktos och mjölkproteinfritt?
Markus
2022-02-03Enkelt och gött
Maija
2021-11-07