Knapriga havrekakor

Betyg 4 av 5.
28 personer har röstat
7
Knapriga havrekakor

Havrekakor är enkelt att baka. Med en rulle kakdeg i frysen är det enkelt att bjuda på spröda, nybakta havrekakor om du får oväntat besök. Bara skiva upp degen direkt från frysen och grädda efterhand!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Knapriga havrekakor

Ingredienser

ca 30 st
3 dl havregryn
1 dl havremjöl
3/4 dl majsstärkelse
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
100 g kallt smör
2 msk mjölk (3 %)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Hej Bytte ut havremjöj mot mandelmjöl, tillsatte vaniljocker och hasselnötter. Jättegodq

Carin

2024-07-06

Jättegoda och frasiga! Bytte majsstärkelse till polenta, och strösocker till brun farinsocker- blev toppen!

Anna

2021-03-11

Jag bytte ut havremjölet mot mandelmjöl, och majsstärkelsen mot potatismjöl, då jag inte hade dessa hemma. Gick hur bra som helst! Supergoda kakor.

Karolina

2020-06-28

Hej Karolina! Vad kul att höra att du tyckte om kakorna och tack för att du delar med dig av dina tips! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-06-29

Näringsvärde per st

Energi228 KJ / 55 kCal
Fett3 g
Salt0.17 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Havreflarn
Betyg 4.2 av 5.
771 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Havrekakor
Betyg 4.5 av 5.
219 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glutenfria havrekakor med russin och pekannötter
Betyg 4.5 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Havrekaka med kardemumma
Betyg 3.2 av 5.
136 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Energikakor med tranbär och apelsin
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Havreflarn fyllda med vanilj- och apelsinfärskost
Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga