Med en rulle kakdeg i frysen är det enkelt att bjuda på spröda, nybakta småkakor om du får oväntat besök. Bara skiva upp degen direkt från fryst och grädda efterhand! Använd ren havre så blir de knapriga havrekakorna glutenfria av bara farten.
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2017
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregryn och havremjöl mot produkter av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt och välj mjölkproteinfritt matfett.
Kommentarer
Anna
2021-03-11Jättegoda och frasiga! Bytte majsstärkelse till polenta, och strösocker till brun farinsocker- blev toppen!
Karolina
2020-06-28Jag bytte ut havremjölet mot mandelmjöl, och majsstärkelsen mot potatismjöl, då jag inte hade dessa hemma. Gick hur bra som helst! Supergoda kakor.
Redaktionen ICAse
2020-06-29Hej Karolina! Vad kul att höra att du tyckte om kakorna och tack för att du delar med dig av dina tips! Hälsningar Elina
Eva-marie
2017-10-29Jag bakade dessa havrekakor första gången direkt från kylen i angiven temp och tid, men jag fick inga gyllene kakor utan dom hade samma färg som obakade. Andra gången bakade jag direkt från frysen och när ingen färg dykt upp efter 11 minuter ökade jag tempen de sista 4 min (av 15 min) och då kunde jag ana en viss gyllene färg. Stämmer det verkligen med 175 grader?
Redaktionen ICAse
2017-10-30Det stämmer med 175 grader och räckte med 15 min när vi gjorde dessa. Men ugnar kan variera mycket, så därför kan man behöva öka tiden lite kanske eller minska beroende på ugn. Hälsningar Michelle