Havrekakor är enkelt att baka. Med en rulle kakdeg i frysen är det enkelt att bjuda på spröda, nybakta havrekakor om du får oväntat besök. Bara skiva upp degen direkt från frysen och grädda efterhand!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn och -mjöl framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättnigsalterantiv.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegoda och frasiga! Bytte majsstärkelse till polenta, och strösocker till brun farinsocker- blev toppen!
Anna
2021-03-11Jag bytte ut havremjölet mot mandelmjöl, och majsstärkelsen mot potatismjöl, då jag inte hade dessa hemma. Gick hur bra som helst! Supergoda kakor.
Karolina
2020-06-28Hej Karolina! Vad kul att höra att du tyckte om kakorna och tack för att du delar med dig av dina tips! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-29Jag bakade dessa havrekakor första gången direkt från kylen i angiven temp och tid, men jag fick inga gyllene kakor utan dom hade samma färg som obakade. Andra gången bakade jag direkt från frysen och när ingen färg dykt upp efter 11 minuter ökade jag tempen de sista 4 min (av 15 min) och då kunde jag ana en viss gyllene färg. Stämmer det verkligen med 175 grader?
Eva-marie
2017-10-29Det stämmer med 175 grader och räckte med 15 min när vi gjorde dessa. Men ugnar kan variera mycket, så därför kan man behöva öka tiden lite kanske eller minska beroende på ugn. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-10-30