Knapriga havrekakor
Havrekakor är enkelt att baka. Med en rulle kakdeg i frysen är det enkelt att bjuda på spröda, nybakta havrekakor om du får oväntat besök. Bara skiva upp degen direkt från frysen och grädda efterhand!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017
Ingredienser
ca 30 st
3 dl havregryn
1 dl havremjöl
3/4 dl majsstärkelse
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
100 g kallt smör
2 msk mjölk (3 %)
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn och -mjöl framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättnigsalterantiv.
Gör så här
Tips
Bre nutella och/eller glass mellan två kakor. Ännu lyxigare kakor – doppa ena halvan i smält choklad. Strö över kokos eller hackade nötter och låt chokladen stelna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi228 KJ / 55 kCal
Fett3 g
Salt0.17 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g
Kommentarer
Hej Bytte ut havremjöj mot mandelmjöl, tillsatte vaniljocker och hasselnötter. Jättegodq
Carin
2024-07-06Jättegoda och frasiga! Bytte majsstärkelse till polenta, och strösocker till brun farinsocker- blev toppen!
Anna
2021-03-11Jag bytte ut havremjölet mot mandelmjöl, och majsstärkelsen mot potatismjöl, då jag inte hade dessa hemma. Gick hur bra som helst! Supergoda kakor.
Karolina
2020-06-28Hej Karolina! Vad kul att höra att du tyckte om kakorna och tack för att du delar med dig av dina tips! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-29