Majscarbonara

11
2
Majscarbonara

Låt den söta, gula majsen ta plats i vår allas favorit: pasta carbonara. Laga majscarbonara – en uppdaterad version av klassikern med majs som gifter sig utmärkt med den krämiga och ostiga pastan.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Majscarbonara

Ingredienser

4 portioner
1
burk majskorn (à 340 g)
1
gul lök
1 msk
smör
1 msk
rapsolja
5
äggulor
150 g
pecorino- eller parmesanost (+extra till topping)
2 krm
svartpeppar
4
port spaghetti
-
salt

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och ost mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Tillsätt hackad grön chili och toppa med koriander för extra hetta och sting.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Gabriella

2021-09-15

Perfekt vardagsmat! Ska prova att lägga till vitlök nästa gång.

Sofia

2021-09-03

Jättegod carbonara! För mig blev såsen liiite torr dock så ska ha i mer pastavatten nästa gång!

Näringsvärde per portion

Energi 2445 KJ / 585 kCal
Fett 24 g
Salt 2 g
Kolhydrater 62 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept