Majscarbonara

Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat
6
Majscarbonara

Låt den söta, gula majsen ta plats i vår allas favorit och laga majscarbonara. Majscarbonaran är en uppdaterad version av klassikern med majs som gifter sig utmärkt med den krämiga och ostiga pastan.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023

Majscarbonara

Ingredienser

4 portioner
1 burk majskorn (à 340 g)
1 gul lök
1 msk smör
1 msk rapsolja
5 äggulor
150 g pecorino- eller parmesan (+extra till topping) eller annan lagrad hårdost
2 krm svartpeppar
4 port spaghetti
salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Blev lite torr, ja.. men med en skvätt grädde löste det sig på bästa möjliga sätt!

Ann

2024-06-24

Jättegod men jag justerade en del: för två personer tog jag 2 hela ägg istället för gulor. En nypa chiliflakes, adderade 50 g grönkål, 50 g gröna ärtor samt lite vitlök. 180g pasta för två pers. Osäker på vad Ica beräknar som en portion pasta?

Héléne

2022-09-24

Jättegott. Stek majsen ordentligt

Elisabeth

2021-11-23

Näringsvärde per portion

Energi2445 KJ / 585 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater62 g
Protein27 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Spaghetti carbonara med färskost
Betyg 3.8 av 5.
55 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Carbonara med kycklingbacon och parmesanost
Betyg 4.6 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax carbonara
Betyg 4.3 av 5.
57 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegocarbonara med svamp
Betyg 4.4 av 5.
167 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kavlionara med baconost- snabbaste carbonaran
Betyg 3.9 av 5.
67 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gräddig pasta med pancetta och ärtor
Betyg 4.2 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga