Majscarbonara

22
5
Majscarbonara

Låt den söta, gula majsen ta plats i vår allas favorit: pasta carbonara. Laga majscarbonara – en uppdaterad version av klassikern med majs som gifter sig utmärkt med den krämiga och ostiga pastan.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Majscarbonara

Ingredienser

4 portioner
1 burk majskorn (à 340 g)
1 gul lök
1 msk smör
1 msk rapsolja
5 äggulor
150 g pecorino- eller parmesan (+extra till topping)
2 krm svartpeppar
4 port spaghetti
salt

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och ost mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Tillsätt hackad grön chili och toppa med koriander för extra hetta och sting.

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Héléne

2022-09-24

Jättegod men jag justerade en del: för två personer tog jag 2 hela ägg istället för gulor. En nypa chiliflakes, adderade 50 g grönkål, 50 g gröna ärtor samt lite vitlök. 180g pasta för två pers. Osäker på vad Ica beräknar som en portion pasta?

Elisabeth

2021-11-23

Jättegott. Stek majsen ordentligt

Katrine

2021-09-21

Är det meningen man ska "vispa"/blanda 5 äggulor med 150 g riven ost? Blev ju en tjock klump bara, som var omöjlig att vispa... Blev ingen favorit här hemma... Dessvärre...

Näringsvärde per portion

Energi 2445 KJ / 585 kCal
Fett 24 g
Salt 2 g
Kolhydrater 62 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden