Majscarbonara
Låt den söta, gula majsen ta plats i vår allas favorit och laga majscarbonara. Majscarbonaran är en uppdaterad version av klassikern med majs som gifter sig utmärkt med den krämiga och ostiga pastan.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023
Ingredienser
4 portioner
1 burk majskorn (à 340 g)
1 gul lök
1 msk smör
1 msk rapsolja
5 äggulor
150 g pecorino- eller parmesan (+extra till topping) eller annan lagrad hårdost
2 krm svartpeppar
4 port spaghetti
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2445 KJ / 585 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater62 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blev lite torr, ja.. men med en skvätt grädde löste det sig på bästa möjliga sätt!
Ann
2024-06-24Jättegod men jag justerade en del: för två personer tog jag 2 hela ägg istället för gulor. En nypa chiliflakes, adderade 50 g grönkål, 50 g gröna ärtor samt lite vitlök. 180g pasta för två pers. Osäker på vad Ica beräknar som en portion pasta?
Héléne
2022-09-24Jättegott. Stek majsen ordentligt
Elisabeth
2021-11-23