Majscarbonara
Låt den söta, gula majsen ta plats i vår allas favorit och laga majscarbonara. Majscarbonaran är en uppdaterad version av klassikern med majs som gifter sig utmärkt med den krämiga och ostiga pastan.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023
Ingredienser
4 portioner
1 burk majskorn (à 340 g)
1 gul lök
1 msk smör
1 msk rapsolja
5 äggulor
150 g pecorino- eller parmesan (+extra till topping) eller annan lagrad hårdost
2 krm svartpeppar
4 port spaghetti
salt
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och ost mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör så här
Tips
Har du redan en annan sorts ost hemma? Använd den istället.
Använd olja istället för smör.
Laga dubbel sats och spara resterna till lunchlådan.
Använd olja istället för smör.
Laga dubbel sats och spara resterna till lunchlådan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2445 KJ / 585 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater62 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod men jag justerade en del: för två personer tog jag 2 hela ägg istället för gulor. En nypa chiliflakes, adderade 50 g grönkål, 50 g gröna ärtor samt lite vitlök. 180g pasta för två pers. Osäker på vad Ica beräknar som en portion pasta?
Héléne
2022-09-24Jättegott. Stek majsen ordentligt
Elisabeth
2021-11-23Är det meningen man ska "vispa"/blanda 5 äggulor med 150 g riven ost? Blev ju en tjock klump bara, som var omöjlig att vispa... Blev ingen favorit här hemma... Dessvärre...
Katrine
2021-09-21