Carbonara med rökt tofu

En riktigt krämig och härlig variant på carbonara, där den rökta tofun med sin rökiga smak ersätter skinkan. Krämig blir pastan också av att lite kokvatten rörs ner i vispgrädden och äggulorna. Mumsig pasta som du gärna toppar med lite extra ost.

Ingredienser
4 portioner
2 förp rökt tofu (à 200 g)
1 stor vitlöksklyfta
1 kruka persilja
1 1/2 dl finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
4 port spaghetti
1 msk rapsolja
1 1/2 dl pastavatten
2 dl vispgrädde
4 äggulor
1/2 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ost och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2936 KJ / 702 kCal
Fett40 g
Salt1.5 g
Kolhydrater54 g
Protein229 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer