Carbonara med rökt tofu
En riktigt krämig och härlig variant på carbonara, där den rökta tofun med sin rökiga smak ersätter skinkan. Krämig blir pastan också av att lite kokvatten rörs ner i vispgrädden och äggulorna. Mumsig pasta som du gärna toppar med lite extra ost.
Ingredienser
4 portioner
2 förp rökt tofu (à 200 g)
1 stor vitlöksklyfta
1 kruka persilja
1 1/2 dl finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
4 port spaghetti
1 msk rapsolja
1 1/2 dl pastavatten
2 dl vispgrädde
4 äggulor
1/2 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2936 KJ / 702 kCal
Fett40 g
Salt1.5 g
Kolhydrater54 g
Protein229 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vår tvååring gilla toufu,så ville göra något jag tror alla kan tänka sig i familjen och det gick hem,inte absolut bästa men tillräckligt för göras i gen
Paulina
2024-07-21Lika god som vanlig carbonara (förutsatt att man inte starkt ogillar tofu, det är ju såsen som utgör majoriteten av smaken ändå)
Alexander
2024-05-20Riktigt gott, lika god som vanlig Carbonara
Henrik
2024-04-29