Carbonara med kycklingbacon och parmesanost

12
1
Carbonara med kycklingbacon och parmesanost

Pasta carbonara en riktig vardagsklassiker som alltid smakar lika gott. Här gör vi dock pastaklassikern med kycklingbacon. För extra fyllig och krämig smak blandas dessutom två ostar i pastan både parmesanost och pecorino. Toppa pastan med äggulor och färsk fräsch persilja och den snabba och goda vardagsmiddagen är serverad.

Skriv ut

Samarbete med:

Carbonara med kycklingbacon och parmesanost

Ingredienser

4 portioner
2
förp kycklingbacon (à 100 g)
4
ägg
2 krm
salt
3/4 dl
riven parmesanost
3/4 dl
riven pecorinoost
1/2
kruka persilja
4
port spaghetti
1 msk
olivolja
2 msk
smör
1
vitlöksklyfta
4
äggulor
-
svartpeppar

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Henrik

2021-05-05

Använde vanligt bacon och tryckte till med mer "sås" så blev det perfekt 👍🏼

Näringsvärde per portion

Energi 2535 KJ / 604 kCal
Fett 28 g
Salt 3 g
Kolhydrater 53 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept