Carbonara med kycklingbacon och parmesanost
Pasta carbonara en riktig vardagsklassiker som alltid smakar lika gott. Här gör vi dock pastaklassikern med kycklingbacon. För extra fyllig och krämig smak blandas dessutom två ostar i pastan både parmesanost och pecorino. Toppa pastan med äggulor och färsk fräsch persilja och den snabba och goda vardagsmiddagen är serverad.
Samarbete med:
Kronfågel
Ingredienser
4 portioner
2 förp kycklingbacon (à 100 g)
4 ägg
2 krm salt
3/4 dl riven parmesan
3/4 dl riven pecorinoost
1/2 kruka persilja
4 port spaghetti
1 msk olivolja
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
4 äggulor
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2535 KJ / 604 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater53 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Använde vanligt bacon och tryckte till med mer "sås" så blev det perfekt 👍🏼
Henrik
2021-05-05