Carbonara med kycklingbacon och parmesanost
![Carbonara med kycklingbacon och parmesanost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_226779/cf_259/carbonara_med_kycklingbacon_och_parmesanost_.jpg)
Pasta carbonara en riktig vardagsklassiker som alltid smakar lika gott. Här gör vi dock pastaklassikern med kycklingbacon. För extra fyllig och krämig smak blandas dessutom två ostar i pastan både parmesanost och pecorino. Toppa pastan med äggulor och färsk fräsch persilja och den snabba och goda vardagsmiddagen är serverad.
Samarbete med:
Kronfågel
![Carbonara med kycklingbacon och parmesanost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_226779/cf_259/carbonara_med_kycklingbacon_och_parmesanost_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 förp kycklingbacon (à 100 g)
4 ägg
2 krm salt
3/4 dl riven parmesan
3/4 dl riven pecorinoost
1/2 kruka persilja
4 port spaghetti
1 msk olivolja
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
4 äggulor
svartpeppar
För alla
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2535 KJ / 604 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater53 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Använde vanligt bacon och tryckte till med mer "sås" så blev det perfekt 👍🏼
Henrik
2021-05-05