Carbonara med kycklingbacon och parmesanost

Betyg 4.6 av 5.
28 personer har röstat
1
Carbonara med kycklingbacon och parmesanost

Pasta carbonara en riktig vardagsklassiker som alltid smakar lika gott. Här gör vi dock pastaklassikern med kycklingbacon. För extra fyllig och krämig smak blandas dessutom två ostar i pastan både parmesanost och pecorino. Toppa pastan med äggulor och färsk fräsch persilja och den snabba och goda vardagsmiddagen är serverad.

Samarbete med:

Carbonara med kycklingbacon och parmesanost

Ingredienser

4 portioner
2 förp kycklingbacon (à 100 g)
4 ägg
2 krm salt
3/4 dl riven parmesan
3/4 dl riven pecorinoost
1/2 kruka persilja
4 port spaghetti
1 msk olivolja
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
4 äggulor
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
28 personer har röstat

Kommentar

Använde vanligt bacon och tryckte till med mer "sås" så blev det perfekt 👍🏼

Henrik

2021-05-05

Näringsvärde per portion

Energi2535 KJ / 604 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater53 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kycklingcarbonara med gröna ärtor
Betyg 4.4 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kavlionara med baconost- snabbaste carbonaran
Betyg 3.9 av 5.
67 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Äkta carbonara utan grädde
Betyg 4.1 av 5.
332 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cacio e pepe med majs
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar
Betyg 4.1 av 5.
177 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Majscarbonara
Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga