Majscarbonara

Låt den söta, gula majsen ta plats i vår allas favorit och laga majscarbonara. Majscarbonaran är en uppdaterad version av klassikern med majs som gifter sig utmärkt med den krämiga och ostiga pastan.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2445 KJ / 585 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater62 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
7 stTorr, kommer att använda grädde nästa gång.
Felicia
Blev lite torr, ja.. men med en skvätt grädde löste det sig på bästa möjliga sätt!
Ann
Jättegod men jag justerade en del: för två personer tog jag 2 hela ägg istället för gulor. En nypa chiliflakes, adderade 50 g grönkål, 50 g gröna ärtor samt lite vitlök. 180g pasta för två pers. Osäker på vad Ica beräknar som en portion pasta?
Héléne
Jättegott. Stek majsen ordentligt
Elisabeth
Är det meningen man ska "vispa"/blanda 5 äggulor med 150 g riven ost? Blev ju en tjock klump bara, som var omöjlig att vispa... Blev ingen favorit här hemma... Dessvärre...
Katrine
Perfekt vardagsmat! Ska prova att lägga till vitlök nästa gång.
Gabriella
Jättegod carbonara! För mig blev såsen liiite torr dock så ska ha i mer pastavatten nästa gång!
Sofia