Lax carbonara

30
3 Klimatsmart
Lax carbonara

Den italienska klassikern pasta carbonara är den ultimata vardagsrätten! Carbonara kan varieras efter tycke och smak – här en krämig version med lax, ärter och salladsärtor. Toppa spaghetti carbonaran med rikligt med parmesan.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Lax carbonara

Ingredienser

4 portioner
4
port spaghetti
150 g
salladsärtor
350 g
ugnsbakad lax (se länk)
3
äggulor
1 dl
finriven parmesanost (+ extra till servering)
1 dl
vispgrädde eller crème fraiche
1
riven vitlöksklyfta
1/2 msk
finrivet citronskal
2 msk
hackad dill
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
2 dl
frysta tinade ärtor

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde eller crème fraiche.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Här har vi använt Laxfilé i ugn med citron som redan tillagats.

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Moa

2020-10-03

Mycket god nylagad, ingen jättehöjdare i matlåda.

Camilla

2020-09-30

Hej. Det står ugnsbakad lax (se länk). Men jag hittar ingen länk.

Redaktionen ICAse

2020-10-02

Hej Camilla! Just nu syns inte vissa länkar i appen så sök på receptet på ica.se så ska du kunna få upp länkarna. Hälsningar Ulrika

David

2020-05-12

Jette, jätte gott

Näringsvärde per portion

Energi 3351 KJ / 800 kCal
Fett 48 g
Salt 1.96 g
Kolhydrater 51 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept