Lax carbonara
Den italienska klassikern pasta carbonara är den ultimata vardagsrätten! Carbonara kan varieras efter tycke och smak – här en krämig version med lax, ärter och salladsärtor. Toppa spaghetti carbonaran med rikligt med parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
Ingredienser
4 portioner
Lax
350 g laxfilé
3/4 msk olja
1/2 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
1/2 msk finrivet citronskal
4 port spaghetti
150 g salladsärtor
3 äggulor
1 dl finriven parmesan (+ extra till servering)
1 dl vispgrädde eller crème fraiche
1 riven vitlöksklyfta
1/2 msk finrivet citronskal
2 msk hackad dill
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl frysta tinade ärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2843 KJ / 680 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Säkert gott, men vadå "carbonara"? Den här rätten har lika mycket gemensamt med carbonara som falukorv och makaroner. "Carbonara kan varieras efter tycke och smak". Nej, carbonara är inget annat än guanciale, pecorino, ägg och svartpeppar.
Joakim
2024-08-24Otroligt gott!
Ann-sofie
2024-05-30Jättegod!
Annika
2022-08-26