Majs- och zucciniplättar med paprika- bön- och olivsallad

Majs- och zucchiniplättar är ett gott recept på grönsaksbiffar, med en sallad av cannellinibönor, paprikapesto och oliver till. De vegetariska biffarna av majs och zucchini är lätta att laga och blir snabbt en favorit även hos barnen.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1905 KJ / 456 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater39 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stGår det att få mängd (vikt) på zucchinin eftersom de kan vara så olika stora?
Lydia
Hej Lydia! Nu har vi uppdaterat receptet med vikt på zucchinin. Hoppas du gillar plättarna. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Det är omelette i mina ögon. Och salladen med peston känns bara konstigt. Ska inte laga det igen.
Christian
Så goda plättar! Men jag kunde inte motstå att ha lite (mycket) spiskummin i med, supergott!
Petronella
Otroligt gott, alla älskade det. Blandade den rivna zucchinin med lite salt och lät rinna av någon halvtimme innan jag kramade ur överflödig vätska. Jag blandade också i lite riven ost för smak och som bindmedel samt lite hackad rostad mandel för trevligt ’knaster’. ( funkar säkert lika bra med solroskärnor eller annan nötsort). Succé.
Carola
Helt ok rätt, passar dock bättre som mellis. Zucchinin måste rinna av innan, det blir väldigt vattnigt annars.
Per