Majs- och bönbiffar

Betyg 3.8 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Majs- och bönbiffar

Detta recept på smakrika majs- och bönbiffar är både enkelt och ruskigt gott! Servera som lakto-ovo-vegetarisk vardagsmåltid tillsammans med valfria tillbehör, som potatis, pasta eller gryn. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Majs- och bönbiffar

Ingredienser

8 portioner
2 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
3 burkar majs (à 150 g)
4 finskurna salladslökar
2 ägg
1 dl vetemjöl
100 g riven lagrad ost
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
00:15:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Goda, billiga och enkla biffar. Rekommenderar dock att dra på med kryddor. Själv hade jag spiskummin och chipotle men jag tror även chili hade fungerat bra till!

    Johanna

  • Vi kryddade med vitlök, spiskummin och koriander och åt biffarna som falafel . De blev jättegoda och var lätta att göra. Vi hade ingen salladslök så vi tog piplök istället.

    Mathilda

  • Hej, ska testa å göra dessa, men jag tror att de kan bli färggladare med lite rivna morötter i.

    Madlén

Näringsvärde per portion

Energi844 KJ / 202 kCal
Fett6 g
Salt1 g
Kolhydrater23 g
Protein12 g

Testa liknande recept

  • Rostade vita bönor
    Betyg 4.4 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Bönsallad med pinjenötter
    Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad