Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Korvgryta med tomat, majs, ägg och tortillabröd

En gryta full med smarriga ingredienser! Vitlök, korv, majs och vita bönor får ta smak av tomatsås och sällskapas av ägg som blir pricken över i:et. När korvgrytan serveras med ett mjukt tortillabröd blir rätten komplett och smakar supergott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva korven.
  2. Bryn lök, vitlök och korv i olivoljan. Krossa tomaterna lite grovt med en gaffel. Häll på tomater med spadet, vita bönor och vatten. Koka sakta i 10 minuter. Låt majsen rinna av och tillsätt den i grytan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Knäck i äggen var för sig i grytan och koka i ca 6 minuter.
  4. Servera grytan med ett ägg per portion tillsammans med tortillabröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. Rätten innehåller ägg.
Glutenfri: använd glutenfritt tunnbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g grillkorv
  • 2 msk olivolja
  • 1 förp hela tomater (à 400 g)
  • 1 förp vita bönor i tomatsås (à 400 g)
  • 1 förp majs (à 340 g)
  • 2 dl vatten
  • salt och peppar
  • 4 ägg
  • 4 stora tortillabröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3312 kJ / 792 kCal