Fläskfilé wellington

Betyg 2.9 av 5.
32 personer har röstat
5
Fläskfilé wellington

Nostalgisk och ljuvlig är denna fläskfilé Wellington. Fluffig fyllning av grädde, vitlök och ljuvlig bakad leverpastej bredes på den snabbt brynta fläskfilén. Inbakad i knaprig smördeg med fin madeirasås och grönsaker får du en njutbar middag.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001

Fläskfilé wellington

Ingredienser

4 portioner
600 g  fläskfilé
1 msk  smör
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

Fyllning

1/2   gul lök
1   vitlöksklyfta
100 g  burkchampinjoner
1 msk  olja
1/2 dl  grädde
2 msk  bakad leverpastej
salt och peppar
3   smördegsplattor eller kyld, färdigkavlad smördeg (3 plattor motsvarar 275 g färdigkavlad smördeg)
ägg till pensling

Gör så här

Tips

Man kan baka in fläskfilén med det mesta som är gott. Exempelvis vitlöks- eller pepparrotsost.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Hur ansar man burksvamp?

Sami

2020-12-30

Färska burkchampinjoner? Vad är det?

Monica

2019-12-20

Hej Monica! Ursäkta sent svar. Vi menar burkchampinjoner. Vi har förtydligat ingrediensen och tagit bort "färska". Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-01-07

Mycket gott och måste rekommenderas! Hade också färska champinjoner och såsbasen gjordes på skyn från de stekta filéerna samt svamp - smakade gudomligt.

Gull-may

2007-01-28

Testa liknande recept

Frasiga potatisrosor med färskost
Betyg 3.5 av 5.
54 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Endive med konjaksspetsad leverpastej
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Brummers tarte tatin
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Sardellsnurror
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cocktailkanapéer med kiwi
Betyg 1.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga