Fläskfilé wellington

Betyg 2.9 av 5.
32 personer har röstat
5
Fläskfilé wellington

Nostalgisk och ljuvlig är denna fläskfilé Wellington. Fluffig fyllning av grädde, vitlök och ljuvlig bakad leverpastej bredes på den snabbt brynta fläskfilén. Inbakad i knaprig smördeg med fin madeirasås och grönsaker får du en njutbar middag.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001

Fläskfilé wellington

Ingredienser

4 portioner
600 g fläskfilé
1 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Fyllning

1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
100 g burkchampinjoner
1 msk olja
1/2 dl grädde
2 msk bakad leverpastej
salt
peppar
3 smördegsplattor eller kyld, färdigkavlad smördeg (3 plattor motsvarar 275 g färdigkavlad smördeg)
ägg till pensling

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Hur ansar man burksvamp?

Sami

2020-12-30

Färska burkchampinjoner? Vad är det?

Monica

2019-12-20

Hej Monica! Ursäkta sent svar. Vi menar burkchampinjoner. Vi har förtydligat ingrediensen och tagit bort "färska". Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-01-07

Mycket gott och måste rekommenderas! Hade också färska champinjoner och såsbasen gjordes på skyn från de stekta filéerna samt svamp - smakade gudomligt.

Gull-may

2007-01-28

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Frasiga potatisrosor med färskost
Betyg 3.5 av 5.
54 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatisknyten med fläskfilé
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Endive med konjaksspetsad leverpastej
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Teriyakikryddad fläskfilé och svamprisotto
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cocktailkanapéer med kiwi
Betyg 1.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga