Fläskfilé wellington
Nostalgisk och ljuvlig är denna fläskfilé Wellington. Fluffig fyllning av grädde, vitlök och ljuvlig bakad leverpastej bredes på den snabbt brynta fläskfilén. Inbakad i knaprig smördeg med fin madeirasås och grönsaker får du en njutbar middag.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001
Ingredienser
4 portioner
600 g fläskfilé
1 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Fyllning
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
100 g burkchampinjoner
1 msk olja
1/2 dl grädde
2 msk bakad leverpastej
salt
peppar
3 smördegsplattor eller kyld, färdigkavlad smördeg (3 plattor motsvarar 275 g färdigkavlad smördeg)
ägg till pensling
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur ansar man burksvamp?
Sami
2020-12-30Färska burkchampinjoner? Vad är det?
Monica
2019-12-20Hej Monica! Ursäkta sent svar. Vi menar burkchampinjoner. Vi har förtydligat ingrediensen och tagit bort "färska". Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-01-07Mycket gott och måste rekommenderas! Hade också färska champinjoner och såsbasen gjordes på skyn från de stekta filéerna samt svamp - smakade gudomligt.
Gull-may
2007-01-28