Portvinssås
Här är ett recept på en riktigt festlig och lite syrlig, otroligt god portvinssås med fylliga och rika smaker. Portvinssåsen går att förbereda några dagar innan så den är utmärkt till fest och blir en succé till kött.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004
Ingredienser
2,5 dl
1 liten morot
2 vitlöksklyftor
1/2 rödlök
1 liten tomat
1 krm torkad timjan
2 msk olja
1 msk socker
1/2 dl balsamvinäger
2 dl portvin
2 msk konc kalvfond
3 - 3 1/2 dl vatten
1 tsk maizenaredning
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det säger sig egentligen själv, 1dl balsamvinäger är fullständigt fel och står ej i proportion till mängden övrig vätska. Använd max 1msk. Ersätt med ett lite kraftigare rödvin, exv portugisiska Dao. Eller finn ett annat recept. Icas är helt useless.
Ulf
2023-12-19Hej Ulf och alla andra som kommenterat receptet! Våra kockar har nu lagat om receptet och bland annat justerat mängden vinäger. Mvh Harriet
Redaktionen
2023-12-27Vinägern tar verkligen över. Testade med hälften och t o m det ”dödar” portvinet.
Mattias
2022-04-17Hej!"såsen är jättegod! Men lite för söt för min smak, jag tycker ex. om rårörda lingon med hälften så mycket socker sim det står i receptet. Nästa gång tillsätter jag inget socker och letar portvin som kanske är inte så söt. Om det nu finns.
Maarit
2022-02-04