Portvinssås

Betyg 4.4 av 5.
40 personer har röstat
9
Portvinssås

Här är ett recept på en riktigt festlig och lite syrlig, otroligt god portvinssås med fylliga och rika smaker. Portvinssåsen går att förbereda några dagar innan så den är utmärkt till fest och blir en succé till kött.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004

Portvinssås

Ingredienser

2,5 dl
1 liten morot
2 vitlöksklyftor
1/2 rödlök
1 liten tomat
1 krm torkad timjan
2 msk olja
1 msk socker
1/2 dl balsamvinäger
2 dl portvin
2 msk konc kalvfond
3 - 3 1/2 dl vatten
1 tsk maizenaredning
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Det säger sig egentligen själv, 1dl balsamvinäger är fullständigt fel och står ej i proportion till mängden övrig vätska. Använd max 1msk. Ersätt med ett lite kraftigare rödvin, exv portugisiska Dao. Eller finn ett annat recept. Icas är helt useless.

Ulf

2023-12-19

Hej Ulf och alla andra som kommenterat receptet! Våra kockar har nu lagat om receptet och bland annat justerat mängden vinäger. Mvh Harriet

Redaktionen

2023-12-27

Vinägern tar verkligen över. Testade med hälften och t o m det ”dödar” portvinet.

Mattias

2022-04-17

Hej!"såsen är jättegod! Men lite för söt för min smak, jag tycker ex. om rårörda lingon med hälften så mycket socker sim det står i receptet. Nästa gång tillsätter jag inget socker och letar portvin som kanske är inte så söt. Om det nu finns.

Maarit

2022-02-04

Testa liknande recept

Rödvinssås med chili & kakao
Betyg 3 av 5.
57 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rödvinssky
Betyg 3.4 av 5.
154 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Madeirasås
Betyg 4 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparrissoppa med kräftstjärtar
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Dalafilé med äppelportvinssås
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga