Här är ett recept på en riktigt festlig och lite syrlig, otroligt god portvinssås med fylliga och rika smaker. Portvinssåsen går att förbereda några dagar innan så den är utmärkt till fest och blir en succé till kött.
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2004
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri buljongtärning istället för kalvfond och ren majstärkelse (Maizena) utrörd i lite kallt vatten i stället för mörk maizenaredning.
Kommentarer
Mattias
2022-04-17Vinägern tar verkligen över. Testade med hälften och t o m det ”dödar” portvinet.
Maarit
2022-02-04Hej!"såsen är jättegod! Men lite för söt för min smak, jag tycker ex. om rårörda lingon med hälften så mycket socker sim det står i receptet. Nästa gång tillsätter jag inget socker och letar portvin som kanske är inte så söt. Om det nu finns.
John
2021-01-02Otroligt god! Jag tror det är viktigt med kokningen för att få rätt smak!👍