Portvinssås

30
6
Portvinssås

Här är ett recept på en riktigt festlig och lite syrlig, otroligt god portvinssås med fylliga och rika smaker. Portvinssåsen går att förbereda några dagar innan så den är utmärkt till fest och blir en succé till kött.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004

Portvinssås

Ingredienser

2 1/2 dl
1
liten morot
2
vitlöksklyftor
0.5
rödlök
1
liten tomat
1 krm
torkad timjan
2 msk
olja
1 msk
socker
1 dl
balsamvinäger
2 dl
portvin
2 msk
konc kalvfond
3 - 3.5 dl
vatten
1 - 1.5 msk
mörk maizenaredning
-
salt och peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri buljongtärning istället för kalvfond och ren majstärkelse (Maizena) utrörd i lite kallt vatten i stället för mörk maizenaredning.

Under 60 minuter

Gör så här

Tips

Förbered:
Går bra att göra ett par dagar i förväg. Förvaras i kylskåp. Värm långsamt i en kastrull på låg eller medelvärme.

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

John

1/2/2021

Otroligt god! Jag tror det är viktigt med kokningen för att få rätt smak!👍

Tommy

12/31/2018

Avskyvärd smak!! Det måste vara fel på måttet vinäger. Smakar inget annat än vinäger, uuuasch

Redaktionen ICAse

1/2/2019

Hej Tommy! Receptet är rätt, och det är en sås med hög syra. Uppskattar man inte syran så rekommenderar vi lite mindre vinäger. Hälsningar Michelle

Tommy

12/31/2018

Avskyvärd!! Såsen smakar inget annat än vinägee

Testa liknande recept