Mac’n cheese med svamp och tomat

8
1
Mac’n cheese med svamp och tomat

Mac’n cheese är oststuvade makaroner som här gratineras i ung. Denna gratäng är dock lite annorlunda med kastanjechampinjoner, pastasås med portabello och bönpasta. Makaroner, lök, svamp och pastasås blandas i en ugnsform, sedan toppar du med riven ost och gratinerar den i ugnen 30 minuter. Smaklig måltid!

Mac’n cheese med svamp och tomat

Ingredienser

4 portioner
5 dl bönpasta makaroner
1 gul lök
250 g kastanjechampinjoner
2 msk olja
salt
svartpeppar
2 förp pastasås portabellosvamp & ost (à 4 dl)
4 dl riven ost
3 tomater

Vid servering

sallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Näringsvärdet är beräknat utan sallad.

Gör så här

Tips

Här kan du använda vilken svamp som helst, kanske någon från frysen...

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Sofia

2021-09-12

Jättegott! Vi minskade ned på osten dock och strödde lite över mot slutet .

Näringsvärde per portion

Energi 2776 KJ / 664 kCal
Fett 37 g
Salt 3 g
Kolhydrater 27 g
Protein 50 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden