UNDER 45 MIN | Medel

Stuvade makaroner med vegobollar och broccoli

Stuvade makaroner älskas av både stora som små. Till detta steker du vegobollar gyllene i stekpannan, och för att addera lite färg till tallriken lägger du upp lite kokt broccoli också. Snabbt, enkelt och supergott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala stammen på broccolin och skär hela broccolin i långa klyftor.
  2. Koka upp mjölken, gärna i en nonstick kastrull.
  3. Tillsätt makaroner och salt. Koka under omrörning på svag värme ca 25 minuter tills makaronerna är mjuka. 
  4. Koka broccolin i saltat vatten ca 4 minuter. 
  5. Stek bollarna i oljan i en stekpanna enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera makaronerna med vegobollar och broccoli.

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegobollarna.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g broccoli
  • 1 l mjölk
  • 5 dl makaroner
  • 1/2 tsk salt
  • 1 förp vegobollar gärna oumph (à 550 g)
  • 1/2 msk olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 2790 kJ / 667 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept