Stuvade makaroner med vegobollar och broccoli
Stuvade makaroner älskas av både stora som små. Till detta steker du vegobollar gyllene i stekpannan, och för att addera lite färg till tallriken lägger du upp lite kokt broccoli också. Snabbt, enkelt och supergott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2022
Ingredienser
4 portioner
250 g broccoli
1 l mjölk
5 dl makaroner
1/2 tsk salt
600 g vegobollar
1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2790 KJ / 667 kCal
Fett21 g
Salt2.9 g
Kolhydrater74 g
Protein38 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det är verkligen skillnad på vegobollar. Undrar vilket märke detta var som folk tycker var så hemska. Jag gillar Leif Mannerströms veganska bollar bäst 🥰
Mirja
2024-08-26Vad är det för äckliga vegobollar folk har köpt? Det är lätt att tillaga sådana själv om man inte gillar köpebollar och vill vara sparsam. De vegobollar som jag brukar köpa är goda och jag har hört att Ikeas är delikata. Jag tyckte att rätten blev riktigt god. Hade i lite strösocker och muskotnöt.
Marjaana
2024-01-02Absolut vidrigt!!!! Bollarna vill jag aldrig betala för igen. Ofantligt korkat sätt att laga makaroner på. Och smakade dåligt. Det finns bättre recept. Slöseri !!!! Låt oss slippa detta i framtiden.
Karin
2022-10-15