Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Hot & cheesy poppers - friterade ostbollar med chili

Varning, svårt beroendeframkallande! Små heta poppers som doppas i hot jalapeño mjukost - dubbla styrkan, dubbelt så gott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15-20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt isär och finhacka broccolin.
  2. Blanda ost, hot jalapeño och broccoli i en bunke till en smet. Rulla till bollar.
  3. Frityrsmet:  Vispa först upp ägget och tillsätt sedan resten av ingredienserna och vispa till en slät smet. 
  4. Panering: Lägg upp mjöl och panko på varsin tallrik.
  5. Doppa bollarna först i vetemjöl, sedan i frityrsmet och sist i panko.
  6. Fritering: Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull till 160°C. Fritera ostbollarna snabbt tills de fått en gyllene färg, ca 45 sekunder. Tag upp dem och lägg på ett fat med hushållspapper för att rinna av.
  7. Toppa med lite extra hot jalapeño mjukost för extra sting.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.

Näringsvärdet är beräknat per styck på 15 stycken.

Recept och bild i samarbete med Kavli.

Ingredienser

Portioner: 15-20 st
  • 1 dl finhackad broccoli (1 dl motsvarar ca 3 buketter)
  • 3 dl riven ost (gärna mild)
  • 1 1/2 dl mjukost (gärna hot jalapeño)
Frityrsmet
  • 1 ägg
  • 3/4 dl mjölk
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
Panering
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • 1 l olja (till fritering)
Till servering
  • mjukost (gärna hot jalapeño)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 530 kJ / 127 kCal