Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lyxig fiskgryta i stekpåse

Bjud dina gäster på en annorlunda fiskgryta, tillagad i stekpåse! Men inte blir den mindre lyxig för det, särskilt inte när den är matad med lax, torsk, goda grönsaker, vitt vin och färska kryddor. En klick aioli och ett gott bröd gör det till en riktig festmåltid.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och skiva schalottenlöken. Skala och skiva vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  3. Ansa och skär fänkålen i tunna strimlor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Halvera tomaterna.
  4. Skär lax och torsk i ca 3 cm stora tärningar.
  5. Lägg fisk, lök, chili och grönsaker i en stekpåse. Tillsätt vin, dragon, timjan, lagerblad, smöret i klickar, salt och peppar.
  6. Förslut påsen ordentligt.
  7. Lägg påsen i en ugnssäker form. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  8. Häll upp soppan i skålar. Toppa ev med färska räkor.
  9. Servera gärna fiskgrytan med aioli och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 fänkål
  • 1 gul paprika
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 200 g lax
  • 200 g torsk
  • 2 dl vitt vin
  • 2 kvistar färsk dragon
  • 4 kvistar färsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • ev färska skalade räkor till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1379 kJ / 330 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept