Lyxig fiskgryta i stekpåse
Bjud dina gäster på en annorlunda fiskgryta, tillagad i stekpåse! Men inte blir den mindre lyxig för det, särskilt inte när den är matad med lax, torsk, goda grönsaker, vitt vin och färska kryddor. En klick aioli och ett gott bröd gör det till en riktig festmåltid.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014
Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 fänkål
1 gul paprika
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
200 g lax
200 g torsk
2 dl vitt vin
2 kvistar färsk dragon
4 kvistar färsk timjan
2 lagerblad
50 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
ev färska skalade räkor till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1379 KJ / 330 kCal
Fett17 g
Salt2.6 g
Kolhydrater7 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer