Lyxig fiskgryta i stekpåse

Betyg 3.1 av 5.
49 personer har röstat
0
Lyxig fiskgryta i stekpåse

Bjud dina gäster på en annorlunda fiskgryta, tillagad i stekpåse! Men inte blir den mindre lyxig för det, särskilt inte när den är matad med lax, torsk, goda grönsaker, vitt vin och färska kryddor. En klick aioli och ett gott bröd gör det till en riktig festmåltid.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Lyxig fiskgryta i stekpåse

Ingredienser

4 portioner
2   schalottenlökar
2   vitlöksklyftor
1   röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1   fänkål
1   gul paprika
1   ask körsbärstomater (à 250 g)
200 g  lax
200 g  torsk
2 dl  vitt vin
2   kvistar färsk dragon
4   kvistar färsk timjan
2   lagerblad
50 g  rumsvarmt smör
1 tsk  salt
1/2 krm  svartpeppar
ev färska skalade räkor till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
49 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1379 KJ / 330 kCal
Fett17 g
Salt2.6 g
Kolhydrater7 g
Protein27 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Vitvinspocherad torsk med fänkål och örtig färskostsås
Betyg 4.1 av 5.
30 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fransk fisksoppa
Betyg 4 av 5.
188 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Torsk med sockerärtor och dragon
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med fänkål
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med rödbetor, kapris och brynt smör
Betyg 3.9 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga