Lyxig fiskgryta i stekpåse

48
0
Lyxig fiskgryta i stekpåse

Bjud dina gäster på en annorlunda fiskgryta, tillagad i stekpåse! Men inte blir den mindre lyxig för det, särskilt inte när den är matad med lax, torsk, goda grönsaker, vitt vin och färska kryddor. En klick aioli och ett gott bröd gör det till en riktig festmåltid.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Lyxig fiskgryta i stekpåse

Ingredienser

4 portioner
2
schalottenlökar
2
vitlöksklyftor
1
röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1
fänkål
1
gul paprika
1
ask körsbärstomater (à 250 g)
200 g
lax
200 g
torsk
2 dl
vitt vin
2
kvistar färsk dragon
4
kvistar färsk timjan
2
lagerblad
50 g
rumsvarmt smör
1 tsk
salt
1/2 krm
svartpeppar
-
ev färska skalade räkor till servering

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

48

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1379 KJ / 330 kCal
Fett 17 g
Salt 2.6 g
Kolhydrater 7 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept