Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Vitvinspocherad torsk med fänkål och örtig färskostsås

Magnifik vinpocherad torsk i en sås med smak av fänkål och färskost med örtsmak. Till torsken serverar du pressad potatis och garnerar med dillvippor. En underbar måltid som passar utmärkt både till vardag och fest.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Skala och finhacka löken. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Skala och skär moroten i tunna slantar.
  2. Krydda fisken runtom med salt och peppar.
  3. Fräs lök, fänkål och morot i smör i en stekpanna med lock några minuter. Häll på vinet och lägg i fisken.
  4. Låt sjuda under lock 6-8 minuter, tills fisken är färdig.
  5. Ta upp fisken med en hålslev och lägg åt sidan. Blanda ner färskosten. Rör om och låt koka upp. Salta och peppra.
  6. Häll av och pressa potatisen. Lägg upp fisken på tallrikar. Skeda över såsen med grönsaker.
  7. Garnera med dillvippor och servera den pressade potatisen till.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt färskostalternativ och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt färskostalternativ och matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g potatis
  • 2 schalottenlökar
  • 1/2 fänkål
  • 1 morot
  • 4 ryggfiléer av torsk (à 140 g, MSC- eller Kravmärkt)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 100 g färskost med vitlök och örter
  • salt och peppar
  • dillvippa till garnering
Lägg till i inköpslistan