Vitvinspocherad torsk med fänkål och örtig färskostsås

23
6
Vitvinspocherad torsk med fänkål och örtig färskostsås

Magnifik vinpocherad torsk i en sås med smak av fänkål och färskost med örtsmak. Till torsken serverar du pressad potatis och garnerar med dillvippor. En underbar måltid som passar utmärkt både till vardag och fest.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010

Vitvinspocherad torsk med fänkål och örtig färskostsås

Ingredienser

4 portioner
800 g potatis
2 schalottenlökar
1/2 fänkål
1 morot
4 ryggfiléer av torsk (à 140 g, MSC- eller Kravmärkt)
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör
2 dl vitt vin
100 g färskost med vitlök och örter
salt och peppar
dillvippa till garnering

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt färskostalternativ och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt färskostalternativ och matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Stephan

2019-04-11

Fantastiskt god middag, fick beröm av frun IGEN!!

Henrik

2017-02-19

Delicioso! Muy bueno!

Gunni

2015-07-12

Ett toppen recept!