Lyxig fiskgratäng med räkor och parmesan

Vem tackar nej till en riktigt fin fiskgratäng? Den här är det nästan lite retrokänsla på. Koka ihop en god vitvinssås, ladda potatismoset med parmesan och matcha med finfina portionsbitar torskfilé. Skjuts in i ugnen! Strössla sedan med färska räkor och dill.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Ingredienser
Potatispuré
Räkor
Svampfräs
Vitvinsås
Till garnering
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölsredning mot glutenfri mjölmix alternativt gör istället en toppredning med majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde, och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Byt ost mot och ostersättning.
Gör äggfri: ersätt äggulorna i moset med t ex några matskedar crème fraiche. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Receptet har uppdaterats dec 2020.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hittade det här receptet när vi letade efter något att använda överbliven vitvinssås till. Blev fantastiskt gott!
Ann-marie
2023-10-28Påminner mig om att när jag jobbade på gyllene freden, lika fantastisk gott! Vilket är så trevligt.
Alfred
2023-02-12God men krävde mer tid i ugnen.
Vendela
2021-11-10