Vem tackar nej till en riktigt fin fiskgratäng? Den här är det nästan lite retrokänsla på. Koka ihop en god vitvinssås, ladda potatismoset med parmesan och matcha med finfina portionsbitar torskfilé. Skjuts in i ugnen! Strössla sedan med färska räkor och dill.
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2015
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölsredning mot glutenfri mjölmix alternativt gör istället en toppredning med majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde, och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Byt ost mot och ostersättning.
Gör äggfri: ersätt äggulorna i moset med t ex några matskedar crème fraiche. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Receptet har uppdaterats dec 2020.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vendela
2021-11-10God men krävde mer tid i ugnen.
Emelie
2021-06-28Lyxig och populär bland gäster
Anna-maria
2021-02-07Jag gör alltid typ ett annat recept än det som står, jag har receptet som en grov skiss och sedan målar jag det med egna färger liksom, duchesse potatisen gjordes med en liten skvätt grädde och olja motsvarande mängden i receptet, hade även i lökpulver och padano istället för parmesan och elvisp. Såsen var i grund vitsås 2 fiskbuljongtärningar, vitlöks pulver och lökpulver, torkad dill(hade inget fryst kvar) inget extra salt men vitpeppar och inget vin. Inget vatten bara mjölk(1,5%) och en skvätt grädde typ tre stora matskedar vetemjöl, gjorde såsen tjock som stuvning eftersom fisk ofta blöter ner såsen.