Enkel köttfärslimpa med löksoppa
En bastant och uppskattad köttfärslimpa som sköter sig själv i ugnen. Crème fraichen och löksoppan gör limpan saftig och smakrik. Servera med potatis och saltgurka för en fulländad rätt.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003
Ingredienser
4 portioner
2 dl crème fraiche (gärna lätt)
500 g köttfärs (gärna ICAs nötfärs 12%)
1 påse fransk löksoppa (pulver, à ca 77 g)
Till servering
kokt potatis
lingon
saltgurka
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på löksoppan.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Receptet uppdaterat juni 2023.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: välj blandfärs istället för nötfärs och halvera din klimatpåverkan från denna maträtt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2163 KJ / 517 kCal
Fett26 g
Salt4.01 g
Kolhydrater34 g
Protein36 g
Kommentarer
God och lätt att göra. Jag fyllde den med svamp. Grönsaker till, samt inlagd gurka.
Åsa
2024-07-11Kan vara den godaste köttfärslimpa som finns, om inte den enklaste. Den går hem alla dar I veckan hos barnbarnen. Ibland i flera dar. Lagar alltid fyrdubbel sats. Den går åt!!
Jan
2024-07-06Enkelt o väldigt gott la till djonsenap o fick lite mer smak serverade med pepparsås o vinbärsgelé
Ronnie
2024-05-17