Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Enkel köttfärslimpa med löksoppa

(12)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

En bastant och uppskattad köttfärslimpa som sköter sig själv i ugnen. Crème fraichen och löksoppan gör limpan saftig och smakrik. Servera med potatis och saltgurka för en fulländad rätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2003
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl crème fraiche (gärna lätt)
  • 500 g köttfärs
  • 1 paket fransk löksoppa (pulver)
Till servering
  • kokt potatis
  • lingon
  • saltgurka
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ingredienserna väl. Forma till en limpa. Lägg på en smord plåt.
  3. In i ugnen i ca 40 minuter.
  4. Till servering: Servera med kokt potatis och lingon/saltgurka. Sås kan ev göras på skyn som blir.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på löksoppan.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Klimatanpassa

Välj blandfärs istället för nötfärs och halvera din klimatpåverkan från denna maträtt.

Näringsvärde
Per portion

Energi
2163 kJ / 517 kCal
Läs mer om näringsvärden