Enkel köttfärslimpa med löksoppa

En bastant och uppskattad köttfärslimpa som sköter sig själv i ugnen. Crème fraichen och löksoppan gör limpan saftig och smakrik. Servera med potatis och saltgurka för en fulländad rätt.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003

Ingredienser
4 portioner
2 dl crème fraiche (gärna lätt)
500 g köttfärs (gärna ICAs nötfärs 12%)
1 påse fransk löksoppa (pulver, à ca 77 g)
Till servering
kokt potatis
lingon
saltgurka
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2163 KJ / 517 kCal
Fett26 g
Salt4.01 g
Kolhydrater34 g
Protein36 g
Kommentarer
Så luftig å god...men tog ett ägg istället för creme fraiche...det funkade väldigt bra.. 🤓
Peter
2025-03-04Baconlindad bli lite extra och ett ägg för att hålla ihop
Anders
2025-02-24La till ett ägg så den höll ihop bättre - super gott
Jennifer
2025-02-05