Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Enkel köttfärslimpa med löksoppa

En bastant och uppskattad köttfärslimpa som sköter sig själv i ugnen. Crème fraichen och löksoppan gör limpan saftig och smakrik. Servera med potatis och saltgurka för en fulländad rätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ingredienserna väl. Forma till en limpa. Lägg på en smord plåt.
  3. In i ugnen i ca 40 minuter.
  4. Till servering: Servera med kokt potatis och lingon/saltgurka. Sås kan ev göras på skyn som blir.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på löksoppan.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: välj blandfärs istället för nötfärs och halvera din klimatpåverkan från denna maträtt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl crème fraiche (gärna lätt)
  • 500 g köttfärs
  • 1 paket fransk löksoppa (pulver)
Till servering
  • kokt potatis
  • lingon
  • saltgurka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2163 kJ / 517 kCal