UNDER 30 MIN | Enkel

Grilled cheese med svensk prästost

Prästost och färskost blir krämigt och gott som pålägg – och ännu bättre när prästosten får smälta på grillen mellan två skivor surdegsbröd. Servera som huvudrätt eller dela i mindre bitar och ät som förrätt eller tillbehör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv osten. Blanda den med creme cheese och salladskryddan.
  2. Bred ostsmeten på bröden.
  3. Skär tomaten i skivor och lägg dem tillsammans med ruccola på hälften av bröden.
  4. Lägg på resten av bröden som lock.
  5. Grilla sakta tills osten smälter.
  6. Dela mackorna i bitar lägg dem i en servett.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl riven prästost
  • 200 g naturell cream cheese
  • 2 tsk italiensk salladskrydda
  • 8 skivor surdegsbröd
  • 1 bifftomat
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1476 kJ / 353 kCal