Färskost med vitlök, persilja och vita bönor
Den här snabba och goda färskostmixen gör du med cannelinibönor. Mixa cream cheese med de små vita bönorna i en matberedare. Krydda med vitlök, citron och persilja. Bönspreaden är fantastisk god till knäckebröd eller varför inte scones?
Ingredienser
10 portioner
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
1 vitlöksklyfta
skalet av 1 citron (+ några droppar saft)
1 kruka persilja
200 g naturell cream cheese
salt
svartpeppar
1 msk olivolja
Till servering
knäckebröd eller scones
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd till servering.
Gör laktosfri: välj laktosfri cream cheese. Servera med laktosfria scones eller välj knäckebröd.
Gör mjölkproteinfri: byt cream cheese mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Servera med mjölkfria scones eller välj knäckebröd.
Näringsvärdet är exkl. bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi460 KJ / 110 kCal
Fett7 g
Salt0.7 g
Kolhydrater6 g
Protein4 g
Kommentarer