Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Färskost med vitlök, persilja och vita bönor

Den här snabba och goda färskostmixen gör du med cannelinibönor. Mixa cream cheese med de små vita bönorna i en matberedare. Krydda med vitlök, citron och persilja. Bönspreaden är fantastisk god till knäckebröd eller varför inte scones?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.  
  2. Skala och skiva vitlöken tunt. Skölj citronen och riv det yttersta av skalet på den.  Plocka bladen av persiljan. 
  3. Mixa bönor, vitlök, citronskal, cream cheese, och persilja i en matberedare. 
  4. Smaksätt med salt, peppar, olivolja och några droppar citronjuice.
  5. Till servering: Servera röran på knäckebröd eller till scones. 

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd till servering.
Gör laktosfri: välj laktosfri cream cheese. Servera med laktosfria scones eller välj knäckebröd.
Gör mjölkproteinfri: byt cream cheese mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Servera med mjölkfria scones eller välj knäckebröd.

Näringsvärdet är exkl. bröd.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • skalet av 1 citron (+ några droppar saft)
  • 1 kruka persilja
  • 200 g naturell cream cheese
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk olivolja
Till servering
  • knäckebröd eller scones
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 460 kJ / 110 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer