Färskost med vitlök, persilja och vita bönor

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Färskost med vitlök, persilja och vita bönor

Den här snabba och goda färskostmixen gör du med cannelinibönor. Mixa cream cheese med de små vita bönorna i en matberedare. Krydda med vitlök, citron och persilja. Bönspreaden är fantastisk god till knäckebröd eller varför inte scones?

Färskost med vitlök, persilja och vita bönor

Ingredienser

10 portioner
1   förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
1   vitlöksklyfta
skalet av 1   citron (+ några droppar saft)
1   kruka persilja
200 g  naturell cream cheese
salt
svartpeppar
1 msk  olivolja

Till servering

knäckebröd eller scones

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd till servering.
Gör laktosfri: välj laktosfri cream cheese. Servera med laktosfria scones eller välj knäckebröd.
Gör mjölkproteinfri: byt cream cheese mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Servera med mjölkfria scones eller välj knäckebröd.

Näringsvärdet är exkl. bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi460 KJ / 110 kCal
Fett7 g
Salt0.7 g
Kolhydrater6 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Basilika- och fetaostspread
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Toast med vitlöksstekta bönor och riven pecorino
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Böndipp
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gratinerad aubergine med cannellini och feta
Betyg 3.9 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paprikaspread med vita bönor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Landgång med grön puré och hyvlad fänkål
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga