Apelsin- och basilikasockrade jordgubbar med färskostglass | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Apelsin- och basilikasockrade jordgubbar med färskostglass

Apelsin- och basilikasockrade jordgubbar med färskostglass är en lätt och fräsch efterrätt som även passar till sommarfikat. Servera glassen när den är nygjord tillsammans med jordgubbar på vackra fat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta fram glasspaketet ur frysen.
  2. Skölj, snoppa och dela jordgubbarna och lägg dem i en skål. Riv det yttersta skalet av apelsinen och pressa ur juicen. Plocka och strimla basilikan och tillsätt den i jordgubbarna tillsammans med sockret, apelsinskal och -juice. Rör försiktigt om några varv.
  3. Skär glassen i bitar och lägg i en bunke. Dela och skrapa ur vaniljstången. Lägg i cream cheese. Vispa glassen mjuk med en elvisp. Lägg upp i en skål.
  4. Servera glassen direkt med jordgubbarna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 l vaniljglass
  • 1 l jordgubbar
  • 1 apelsin
  • 1/2 kruka basilika
  • 2 msk strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl cream cheese naturell
Lägg till i inköpslistan