Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gazpachodrink med prosciuttolindad grissini

Gazpachodrinken är en riktig vitaminkick fullmatad med färgglada grönsaker. Med sting av tabasco och vitlök så blir det en mustig drink som serveras med grissini inlindad i lufttorkad skinka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gazpacho: Dela tomaterna och krama ur kärnorna. Skala och dela gurkan på längden och kärna ur den. Dela och kärna ur paprikan. Skala vitlöksklyftan. Skär grönsakerna i tärningar.
  2. Mixa grönsakerna i en blender/mixer tillsammans med tomatjuicen. Smaksätt med salt, peppar, citronsaft och några droppar tabasco.
  3. Prosciuttolindad grissini: Dela skinkskivorna på längden. Bred färskost på halva grissinin, linda en halv skiva skinka på varje.
  4. Servera gaspachodrinken med grissinin.

För alla

Fri från ägg (kontrollera dock grissini).
Gör glutenfri: välj glutenfria grissini alt annat glutenfritt brödalternativ.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost.

Ingredienser

Portioner: 4
Gazpachodrink
  • 2 tomater
  • 1/4 gurka
  • 1/2 röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 6 dl tomatjuice
  • salt och svartpeppar
  • 1 citron
  • tabasco
Prosciuttolindad grissini
  • 4 skivor lufttorkad prosciutto
  • 8 grissini
  • 4 msk cream cheese
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 905 kJ / 217 kCal