Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Lumaconi med ragu på aubergine och rosmarin

Servera läcker lumaconipasta till middag med himmelskt god ragu. Hackad rosmarin kokas upp tillsammans med fräst lök och aubergine innan strimlad ryggbiff vänds ner och får smak av söt honung och tomat. En otroligt god maträtt som går hem hos de flesta. Hoppas det smakar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Skala och skär löken i stora bitar. Ansa och skär auberginen i tärningar.
  3. Stek köttet i hälften av olivoljan i en stekpanna och krydda med salt, peppar och tomatpuré. Lägg upp på en tallrik.
  4. Fräs löken och auberginen i resten av olivoljan i stekpannan och pressa i vitlöken mot slutet. 
  5. Hacka rosmarinen, rör ner den och vinet i lökfräset. Låt koka upp och tillsätt honung, tomater och vatten. Mosa tomaterna lite med en sked och koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner köttet.
  6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Servera såsen med pastan.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 aubergine
  • ca 500 g strimlad ryggbiff
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1/2 msk honung
  • 1 burk hela plommontomater (à 400 g)
  • 2 dl vatten
  • 4 port pasta (gärna lumaconi)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2146 kJ / 513 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer