Lumaconi med ryggbiff och tomat | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lumaconi med ryggbiff och tomat

Lumaconi med ryggbiff och tomat är en hänförande rätt. Kött bryns i olivolja för en fin yta, svamp och lök likaså. För att få till den smakrika grytan adderas vatten, körsbärstomater, buljong och socker, låt koka ihop och vänd ned köttet mot slutet. Lägg till pasta och spenat och det är färdigt för servering.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skiva löken. Ansa och dela svampen.
  3. Bryn köttet i hälften av olivoljan i en gryta. Krydda med salt, peppar och timjan, lyft upp på en tallrik.
  4. Bryn löken och svampen i resten av olivoljan i grytan. Blanda ner körsbärstomaterna, vattnet, buljongtärningen och sockret låt det koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner köttet och låt det bli varmt.
  5. Blanda ner pastan och spenaten i grytan och servera.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri fån laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna lumaconi)
  • 1 rödlök
  • ca 150 g shiitakesvamp
  • ca 500 g strimlad ryggbiff
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 2 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk strösocker
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2057 kJ / 492 kCal