Lufsa

Betyg 3.9 av 5.131 personer har röstat
Receptet har 33 kommentarer
Lufsa

Lufsa är en god och matig potatispannkaka med bacon som går fort att tillreda och sköter sig själv i ugnen och du serverar den med lingonsylt. En trevlig vardagsmiddag och en favorit hos många barn!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2023

Lufsa

Ingredienser

4 portioner
smör eller margarin (till formen)
2 ägg
5 dl mellanmjölk
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 1/2 dl vetemjöl
900 g potatis
2 förp bacon (à 140 g)
250 g snackgurka
350 g morötter
2 dl lingonsylt

Gör så här

00:35:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

33 st
  • Tog halva receptet i en 17 ggr 23 cm form. Viktigt att lufsan inte blir för tjock och mastig jämfört med baconen. Tillsatte rikligt med bladpersilja. Kryddade lite extra salt och peppar. Tog dubbla mängden Ägg (2 st). Då blir det inga fel. Efter 35 min så reste sig mitten av formen likt en sufflé. Tydligt tecken på att den var klar. Svalna av och problemet är bara att hitta smakliga tillbehör. Tog en stark hemlagad Tigersås!

    Björn anders

  • Laga inte denna rätt. Följde receptet med resultatet smaklös och intetsägande. Satsa hellre på en klassisk ugnspannkaka.

    Kajsa-lena

  • Krama ur vattnet från den rivna potatisen annars blir lufsa alldeles för grötig.

    Rolf

  • Baconet blev bara knaprigt på ena sidan. Kanske skulle stekt s för sig och lagts på sedan.

    Febe

  • Detta är INTE lufsa som den tillagas på Öland. Får leta recept på annat håll, lite mer lokalt…

    Niclas

  • Så olika vi tycker, blev alldeles för salt med 2 tsk. Mitt bacon kanske var extra salt? Låt gärna stå 20 minuter innan den ska ätas.

    Johan peter

  • Mycket lyckat, gjorde den med hälften sötpotatis, och persilja i smeten.

    Staffan

  • Inte någon höjdare, Kändes som vi åt potatisgröt med bacon, bläää!

    Anna

  • Ett recept är ju bara en startpunkt som grund att piffa till efter eget huvud. Om maten inte blir klar på utsatt tid i den egna ugnen, låt den stå lite till. Ingen katastrof. Lite extra peppar här, en doft av muskot där, och stekfläsk ist för bacon är min variant.

    Bengt

  • Tiden är totalt fel. Det tar nästan 90 minuter för den att stelna i 225 grader.

    Roger

Näringsvärde per portion

Energi3050 KJ / 727 kCal
Fett31 g
Salt4.4 g
Kolhydrater82 g
Protein25 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Ugnsraggis
    Betyg 4 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fläskpannkaka
    Betyg 4.2 av 5.1603 personer har röstat
    Receptet har 238 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äggakaka
    Betyg 4.1 av 5.139 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnsraggmunk med lingon- cottage cheese
    Betyg 3.7 av 5.63 personer har röstat
    Receptet har 22 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Raggmunk med bacon och råkostsallad
    Betyg 3.6 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad