Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN |

Tomat- och ostfylld lövbiff

Omtyckt och snabblagad varmrätt med krämig mjukost och saftiga tomater. Stek lövbiffen som små börsar och servera tillsammans med rykande het klyftpotatis och kokta ärter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga potatisen enligt förpackningens anvisning.
  2. Skölj och skiva tomaterna. Lägg ut lövbiffen på en skärbräda. Bred osten på köttet. Lägg på tomatskivor och strö över dragon.
  3. Vik ihop lövbiffen till börsar. Stek köttet i flytande margarin ca 2 min per sida. Krydda med salt och grovmald svartpeppar.
  4. Servera de nystekta lövbiffarna med klyftpotatisen och ärter.

För alla

Rätten innehåller mjölk.
Gör mjölkproteinfri: Mjukosten kan ersättas med sojabaserad softspread, stek köttet i mjölkfritt margarin eller olja.

Tips

Har du färsk dragon ersätts den torkade med ca 1 msk finhackad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse djupfryst klyftpotatis (à 800 g)
  • 4 tomater
  • 500 g lövbiff
  • 1 dl mjukost
  • 1 tsk dragon
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmald svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2174 kJ / 512 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden