Lökpizza med zucchini och timjan

3
1
Lökpizza med zucchini och timjan

Pizza är alltid rätt, vardag som helg fungerar pizza som bra och god mat. Testa gärna den här varianten där toppingen är vego med stekt lök och zucchini. Den här pizzan är dessutom lite extra god, med två sorters ost, både hårdost och mozzarella.

Skriv ut
Lökpizza med zucchini och timjan

Ingredienser

6 portioner

Pizzabotten

3 1/2 dl
iskallt vatten
50 g
färsk jäst
2 msk
olja
1/2 msk
salt
10 dl
vetemjöl +extra till utbakning (10 dl motsvarar ca 600 g)

Topping

5
gula lökar
4
vitlöksklyftor
4 msk
olivolja
2
zucchini (à ca 300 g)
-
salt
-
svartpeppar
1
kruka timjan
3 dl
riven ost
3
mozzarellaostar (à 125 g)
1
förp pizzasås (à ca 400 g)

Till servering

65 g
rucola
1
kruka basilika

För alla

Kontrollera noga innehållet i pizzasåsen.
Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Hannes

2021-03-14

Kanske dags att ni lackar om er diskbänk. Rätt ohygieniskt med öppet trä för bakning. Och hur mycket färgflagor hamnade i pizzadegen egentligen? Skärpning.

Näringsvärde per portion

Energi 3350 KJ / 800 kCal
Fett 35 g
Salt 4 g
Kolhydrater 89 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept