Siciliansk zucchinipizza med lufttorkad skinka
Fredagsmys med hemgjord pizza! Vi gör den hel italiensk med zucchini, mozzarella, basilika och lufttorkad skinka. Ta halva mängden jäst och låt pizzadegen kall jäsa över natten i kylskåp om du vill ligga steget före.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012
Ingredienser
4 portioner
Pizzadeg
1/2 paket jäst (à 50 g)
3 dl ljummet vatten (37°C)
7 1/2 dl vetemjöl
2 msk olja
1 1/2 tsk salt
flingsalt
nymalen svartpeppar
Topping
1 zucchini
1 rödlök
2 mozzarella (à 125 g)
1 burk pizzasås (à 400 g)
ca 160 g lufttorkad skinka
1/2 kruka basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vi gjorde massor med sicilianska minipizzor till vårt buffébord förra helgen och alla gäster gjorde tummen upp! Alla minipizzor blev inte likadana då vi lade till en oliv på några, en halv körsbärstomat eller en skiva champinjon på de andra. Succé!
Anna-karin
2012-08-09Pizza är den ultimata maträtten! Det går att variera till oändlighet, och vissa variationer är lyckade - andra misslyckade. Den här tillhör den första kategorin. Annorlunda med squash på pizza, men gott. Jag sparade i frysen och åt till lunch ett par dagar senare, vilket fungerade lika bra. Basilikabladen såg dock lite underliga ut efter att jag kört dem i micron, så ett tips är att plocka bort dem innan man fryser den (eller i alla fall innan man tinar den, så kan man lägga på dem igen efteråt).
Linn
2012-07-29En favorit, lade till skivade färska tomater och hade avrunnen krispig bacon på istället för skinka andra gången vilket gjorde en god kontrast till zuccinin.
Esther
2012-07-25