Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Äggpizza

Äggpizzan kommer bli nya favoriten. Förgrädda botten som är gjord på enbart ägg och ost i ugnen och grädda sedan med toppingen på. Ett roligt, nytt sätt att göra pizza. Och det blir riktigt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 pizza portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Botten: Riv osten grovt. Blanda osten med äggen.
  3. Bred ut ägg/ostsmeten till en rund botten på en plåt med bakplåtspapper, ca 24 cm i diameter.
  4. Sätt in plåten mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Topping: Skär mozzarellan i skivor.
  6. Bred ut pizzasåsen på pizzabotten. Lägg på mozzarella, riven ost och salamiskivor på pizzan. Lägg på 8 - 10 färska oreganoblad (för 1 pizza).
  7. Sätt in plåten mitt i ugnen ca 5 minuter.
  8. Servera äggpizzan.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Näringsvärdet är beräknat på hela pizzan.

Tips

Tips på toppingar som passar med pizzasås: Kyckling, prinskorv, köttbullar, paprika, tomat, kapris, sardeller.

Tips på toppingar som passar med créme fraiche istället för pizzasås: Rökt lax, sparris, stenbitsrom, räkor, musslor, dill, gräslök, ärter.

Ingredienser

Portioner: 1 pizza
Botten
  • 2 dl riven ost
  • 2 ägg
Topping
  • 1/2 mozzarella (à 125 g)
  • 1 dl pizzasås
  • 1/2 dl riven ost
  • 8 skivor salami
  • färsk oregano
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4401 kJ / 1051 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer