Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pizza med grillad paprika, zucchini och vitlök

Denna pizza med grillad paprika, zucchini och vitlök är en tiopoängare som förtrollar med sin smak av parmesanost och mozzarella. Pizzan kryddar du även med oregano som förhöjer smaken hos mozzarellan, paprikan och zucchinin. Mamma mia!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Lös upp jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt salt och socker. Blanda i mjölet lite i taget.
  2. Arbeta ihop till en smidig deg och knåda ca 5 minuter. Låt jäsa 1 timme under handduk. Förbered grönsakerna under tiden.
  3. Sätt ugnen på 275°C.
  4. Fyllning: Skär zucchinin i tunna skivor på längden. Stek den mjuk i omgångar i olja. Krydda med salt. Lyft upp och lägg åt sidan. Skär paprikan i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken.
  5. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper. Lägg på en plåt, strö över hälften av parmesanen. Fördela zucchini, paprika och vitlök ovanpå.
  6. Riv över små mozzarellabitar. Strö över oregano och resten av parmesanen. Krydda med flingsalt och peppar.
  7. Grädda i ugnen 10–15 minuter. Servera gärna med en vitkålssallad.

För alla

Gör glutenfri: ersätt pizzadegen med färdiga specialbottnar från t ex Semper eller Schär.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ, t ex tofu.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex vanlig svensk hårdost.

Ingredienser

Portioner: 4
Deg
  • 1/2 paket jäst (à 50 g)
  • 2 1/2 dl ljummet vatten (37 grader)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm socker
  • 6 dl vetemjöl special
Fyllning
  • 2 zucchini
  • olivolja till stekning
  • salt
  • 150 g grillad inlagd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl riven parmesanost
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • 3 msk färsk repad oregano
  • flingsalt
  • svartpeppar
Till servering
  • ev vitkålssallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?