Lök- och tomatpaj

33
6
Lök- och tomatpaj

Här är en härlig och krämig lök- och tomatpaj med mycket goda smaker. Du gör ett klassiskt pajskal som du fyller med gul och röd lök, cheddarost och tomat. Sedan fyller du på med en äggstanning och gräddar i ugnen. Gott till lunch eller middag!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Lök- och tomatpaj

Ingredienser

6 bitar

Botten

150 g kallt smör
5 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning

3 rödlökar (à 100 g)
2 gula lökar (à 100 g)
2 vitlöksklyftor
1 tsk timjan
2 tomater
150 g riven cheddarost
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
smör
salt och peppar

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Använd laktosfri mjölk och grädde.

Gör så här

Tips

Fräs löken långsamt så att de söta smakerna kommer fram.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Anne charlotte

2022-06-21

Jättegod! till midsommar eller kräftskivan, använder alltid dinkel mjöl och blandar i lite olika ostar och örtkryddor supergott.

Johan

2014-11-25

PS. jag gjorde pajdegen glutenfri, bytte ut mjölet till samma mängd glutenfritt mjöl, och arbetade den för hand, lite kladdigt men det går bra.

Johan

2014-11-25

Jättegod paj! Både jag och min partner kunde inte få nog av den. Följde receptet till punkt och pricka, nästa gång kommer jag dock ha i lite hackade tomater i lökblandningen och ta 1dl grädde och 3dl mjölk istället för 2dl grädde och 2dl mjölk för att dämpa gräddsmaken lite.